BonAir
بن ایر

قاضی زاده هاشمی:

رهاشدگی آثار به قاچاقچیان فعال چشمک می زند

رهاشدگی آثار به قاچاقچیان فعال چشمک می زند

بن ایر: به گزارش بن ایر، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به اینکه رهاشدگی آثار به قاچاقچیان چشمک می زند اظهار داشت: در برنامه هفتم توسعه ۴۰ حکم در ارتباط با مأموریت های وزارت میراث فرهنگی پیشبینی شده است.


به گزارش بن ایر به نقل از مهر، احسان قاضی زاده هاشمی در نشست تخصصی «میراث در خطر ایران: در پرتو اسناد نوشتاری و مدارک نویافته از غار هستیجان» که در محل سالن آمفی تئاتر موزه ملی ایران برگزار شد، اظهار نمود: تبدیل سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به وزارت خانه برای این بود که بتواند نقش حاکمیتی داشته باشد و هم اعتبارات مستقل دریافت کند و همینطور نظارت پذیر باشد. این وزارت خانه ساختارها و تشکیلات متنوعی دارد. نماینده مردم فریمان و سرخس در مجلس شورای اسلامی افزود: در شرایط فعلی نیازمند این هستیم که از آثار و اشیا و محوطه های تاریخی به صورت جدی صیانت نماییم. وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی البته با کمبودهایی اعتباری مواجه می باشد. این نماینده مجلس ضمن اشاره به اهمیت تقویت اعتبارات وزارت میراث فرهنگی، اشاره کرد: در سه سال گذشته بودجه این وزارت خانه جهش بسیار خوبی داشته و ما در مجلس شورای اسلامی آمادگی این را داریم که برای سال ۱۴۰۳ به تقویت و افزایش بودجه این وزارت خانه کمک نماییم. وی اظهار داشت: در حوزه تأمین اعتبار و بودجه ظرف ۳ سال قبل اعتبارات میراث را چه در موزه تملک و دارایی چه نیروهای حفاظت افزایش دادیم البته کافی نیست، آقای ضرغامی نکته ای در مورد تخصیص اعتبار گفته بودند، خود وزارت میراث باید پیگیری کند. معتقدم یک مقداری باید خود مسؤلان وزارت خانه کار معرفی میراث فرهنگی کشور را بیشتر کنند. در مورد میراث تاریخی باید یک حرکت فرهنگی با مشارکت خودتان در وزارت میراث صورت گیرد، کسی برای شما کاری نمی کند، شما مسئول هستید و باید مرد میدان باشید. عضو کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار داشت: یکی از وظایف میراث پاسخگویی در حوزه حفاظت، معرفی و میراث در خطر است، بیشتر از ۴۰ حکم در وزارت میراث فرهنگی داشتیم که البته بیشتر این احکام جنبه گردشگری دارد و این باز نشان دهنده مظلومیت حوزه میراث است. قاضی زاده هاشمی اظهار داشت: در کنار تقویت اعتبارات بودجه ای باید محافظت از آثار تاریخی را به صورت جدی تقویت نماییم. گاهی اوقات شاهد این هستیم که جستجوهای باستانی به سبب کمبود بودجه نیمه کاره رها می شود و همین مساله سبب خواهد شد که فرصت برای سواستفاده حفاران غیر مجاز و سودجویان به وجود آید.
وی افزود: نکته دیگری که باید به آن توجه گردد اینست که اگر شما وارد حوزه کشف و حفاری می شوید نیمه کاره رها نشود، در خراسان حفاری های زیادی شروع اما به سبب نبود بودجه نیمه کاره رها شد، این رهاشدگی به افرادی که در حوزه قاچاق فعال می باشند چشمک می زند.


منبع:

1402/09/22
18:16:40
5.0 / 5
391
تگهای خبر: آثار تاریخی , تاریخی , تخصصی , فرهنگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴