میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته؛
میراث در مستند حقیقت
به گزارش بن ایر، روشن شدن میدان نقش جهان، برگزاری مراسم شب یلدا در ترکمنستان، سالروز تاسیس دانشکده گردشگری، مرمت آب نمای کاخ گلستان و نمایش فیلمهای مستند از خبرهای حوزه میراث فرهنگی وگردشگری در این هفته بود.
خبرگزاری مهر _ گروه جامعه؛ در این هفته خبر رسید فواره آب نمای قاجاری که چندی قبل در کاخ سعدآباد پیدا شده بود، مراحل پایانی مرمت را طی می کند بعد از آن مقرر است در ویترینی که آماده شده به معرض نمایش گذاشته شود. فتح الله نیازی مرمتگر پژوهشکده مرمت و حفاظت در رابطه با فواره آب نمای قاجاری که به صورت اتفاقی در محوطه کاخ سعدآباد کشف شده بود اظهار داشت: کارهای مرمت این اثر رو به پایان است پس از مرمت، ویترینی آماده کردیم که در محوطه جلوی سبز قرار دارد و برای نمایش آن مناسب می باشد.
وی اظهار داشت: با عنایت به تزئیناتی که در این آب نما به کار رفته، چنین حجاری هم شکل حجاری های کاخ سبز است و باید همان جا نصب شود و در فضای باز قرار گیرد. این سنگ همچون سنگ های حجاری شده ایتالیایی است. نیازی افزود: صدمه خوردگی این سنگ کم بوده ولی پاکسازی باید انجام می شد. قصد داشتیم تا آنرا به موزه سنگی که قرار بود رو به روی کاخ سبز ایجاد شود، قرار دهیم اما فعلا تا تأمین بودجه، ویترینی برای نمایش آن طراحی شده است امیدواریم بتوانیم این موزه سنگ را در کاخ سعدآباد داشته باشیم.
برگزاری نشست ایران و تونس در حوزه گردشگری تور آشناسازی ویژه فعالان گردشگری کشور تونس و جلسه ویژه میان بخش خصوصی ایران و تونس با هدف آشنایی با ظرفیتهای گردشگری کشورمان به دنبال تحقق لغو روادید یک طرفه برگزار گردید. با عنایت به این که تقویت ارتباط با کشورهایی که لغو روادید یک طرفه شده اند، در دستور کار دفتر بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی قرار دارد، ازاین رو برگزاری تور آشناسازی ویژه فعالان گردشگری کشور تونس با جاذبه های گردشگری کشورمان و هم برگزاری نشست متقابل بخش خصوصی طرفین شامل B۲B برگزار گردید. در این جلسه کوشش برای معرفی فرهنگ طرفین، اطلاع رسانی در رابطه با مقاصد جدید از شهر های ایران به تونسی ها، اجرای تورهای آشناسازی، برگزاری جلسات بخش دولتی و بخش خصوصی طرفین به صورت متناوب و ادامه دار جزئی از موضوعات مطرح شده در نشست مذکور بود.
برگزاری جشنواره عروسکی در جهت گردشگری رویداد محور دومین جشنواره تئاتر عروسکی خلاق مقرر است از ۱۶ تا ۲۳ دیماه در تماشاخانه نصر کاشان برگزار گردد. این جشنواره بدین منظور برگزار می شود تا رویداد و گردشگری و تئاتر بتواند پیوندی را برای جذب مخاطب ایجاد نماید. چون که این نمایش توسط اهالی گردشگری و فرهنگ کاشان اجرا خواهد شد. اکبر رضوانیان بعنوان برگزار کننده این جشنواره در مراسم رونمایی از پوستر آنکه در خانه تئاتر ایران برگزار شد، در اینباره توضیح داد: ما از ابزار هنر برای معرفی بناهای تاریخی استفاده می نماییم اگر نقالی در باغ فین یا نمایش عروسکی در فضاهای تاریخی کمتر شناخته شده برگزار می گردند به این علت است که آن بناها بیشتر معرفی شوند. وی افزود: هر چه در برگزاری رویدادها موفق باشیم بناها بیشتر معرفی می شود. اگر جشنواره گل و گلاب در کاشان برگزار نمی شد بسیاری از اتفاقات هم در کاشان رخ نمی داد. به قول رضوانیان این رویدادها هر چیزی می تواند باشد از موضوعات هنری گرفته تا محصولات کشاورزی. هم اکنون هم عربستان با رویدادهای مختلف تلاش می کند خودش را به جهان معرفی نماید و از ورزش هم بعنوان رویداد استفاده می نماید. ازاین رو فعالان بخش خصوصی گردشگری در ایران نباید صرفا به گردشگری بپردازند بلکه میتوان جاذبه ها و محصولات صنایع دستی را با برگزار رویداد معرفی نمود.
مردم به جشن کریسمس می روند چون یلدا را خوب معرفی نکردیم این هفته مراسم نکوداشت دومین سالروز تأسیس دانشکده گردشگری دانشگاه تهران در دانشکده گردشگری دانشگاه تهران برگزار گردید.
در این مراسم مدیران و مسؤلان وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، اتحادیه ها و تشکل های گردشگری، دانشگاه تهران، دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه علم و فرهنگ، اعضای هیأت علمی و دانشجویان دانشکده گردشگری دانشگاه تهران حضور داشتند.
حرمت الله رفیعی رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی آژانس های مسافرتی ایران در این مراسم بیان نمود: در ایران احتیاج به توجه بیشتر به صنعت توریسم داریم، صنعت توریسم ماهیتاً ماجراجویی است، ذات دانشجو هم ماجراجویی است که تلفیق دانشگاه با صنعت حرکت بزرگی را رقم می زند.
وی اضافه کرد: ایران با منابع و جاذبه های که دارد با کشورهای دنیا قابل قیاس نیست، گوشه گوشه ایران جاذبه دارد شب یلدا داریم اما متأسفانه مردم ما به مراسم کریسمس می روند، باید یلدا را طوری معرفی نماییم که گردشگران علاقمند به حضور در ایران باشند.
سلسله نشست های علمی هفته پژوهش با عنوان «سنجه» در رابطه با بایدها و نبایدهای موزه داری در ایران توسط گروه موزه های دفینه برگزار می گردد. کارشناسان در نشست های تخصصی با مبحث موزه داری در کشور، به بررسی ابعاد آن می پردازند. این نشست ها از ۲۹ آذر شروع شده و تا هفتم دی هر روز از ساعت ۹: ۳۰ تا ۱۱ در سالن اجتماعات پردیس موزه ای دفینه ادامه دارد و ورود برای عموم مردم هم آزاد و مجانی است.
جشن شب یلدا در ترکمنستان این هفته در جشن شب یلدا که با حضور علی مجتبی روزبهانی سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان، نوید رسولی رایزن فرهنگی، کارکنان سفارت، ایرانی ها مقیم و اقشار مختلف جامعه ترکمنستان همچون فرهنگ دوستان ایرانی و ترکمنستانی در سالن اجتماعات رایزنی فرهنگی برگزار شد، بعد از قرائت قرآن کریم، علی مجتبی روزبهانی در تعریف واژه یلدا بعنوان یک رویداد تاریخی و فرهنگی اظهار داشت: کلمه یلدا به معنای زایش و تولد است و باعث زایش و تولد نور خورشید می شود. ایرانیان در رابطه با یلدا بر این باور بودند که فردای شب یلدا با دمیدن خورشید، روزها بلندتر می شود و تابش نور ایزدی فزونی می یابد.
وی در قسمتی دیگر از سخنان خود به نفوذ جشن یلدا از ایران به کشورهای مسیحی اشاره نمود و علت استفاده از کلمه یلدا در گذشته را وجود جنگ همیشگی بین نور و ظلمت دانست. روشنایی به میدان نقش جهان بازگشت خبر خوب این هفته از اصفهان رسید و گفته شد که پروژه اصلاح سیستم و تأمین روشنایی میدان نقش جهان بعد از گذشته ۲۰ سال با حضور شهردار و اعضای شورای شهر و اداره کل میراث فرهنگی اصفهان به بهره برداری رسید.
این پروژه با اعتباری بالغ بر ۹ میلیارد تومان توسط شهرداری اصفهان اجرا شده است.
در آئین رونمایی از پروژه اصلاح و تأمین روشنایی میدان نقش جهان، سید مهدی حسینی، مدیر بهینه سازی، نگهداری و تعمیرات تأسیسات شهری شهرداری اصفهان عنوان کرد: در این پروژه از ۲ هزار و ۳۰۰ لامپ فوق کم مصرف منطبق با صوت و ۱۲ هزار متر کابل استفاده شده است.
وی، بروزرسانی تابلوهای برق، سیستم صوت و تابلوهای برق ایمن را از دیگر بخش های این پروژه برشمرد و تصریح کرد: این پروژه در جهت رفع دغدغه ۲۰ ساله شهروندان اجرا شد.
مدیر بهینه سازی، نگهداری و تعمیرات تأسیسات شهری شهرداری اصفهان اظهار داشت: تأمین روشنایی گنبد مسجد شیخ لطف الله، منار ساربان و مسجد جامع هم در دستور کار است.
راهیابی مستندهای میراثی به جشنواره حقیقت
تعدادی از فیلمهای جشنواره مستند حقیقت سال جاری که این هفته هم نمایش فیلمهای آن ادامه داشت، به مبحث میراث فرهنگی می پرداخت. همچون مستندی در رابطه با طلا در هنر ایران، مستند دیگری در رابطه با تاریخچه بلدیه در یزد بود.
هولاین در ایران ساخته هادی آفریده بود که در رابطه با معمار موزه آبگینه و چگونگی ساخت این موزه ساخته شد. مستند گریشمن ساخته مظاهری پور هم در رابطه با دیرینه شناس فرانسوی است که در قسمت های مهمی از ایران کاوش کرد.
منبع: bonair.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب