BonAir
بن ایر

اختصاصی مهر؛

خانه تاریخی امام جمعه بالاخره مرمت شد

خانه تاریخی امام جمعه بالاخره مرمت شد

به گزارش بن ایر، خانه تاریخی امام جمعه در تهران بالاخره پس از ۵ سال مرمت ۸۰ درصدی را پشت سر گذاشت، حالا مقرر است از شهریور ماه با کاربری مرکز فرهنگی و پذیرایی به بهره برداری برسد.



خبرگزاری مهر _ گروه جامعه؛ خانه تاریخی امام جمعه واقع در خیابان ناصرخسروی تهران یکی از بناهای نفیس و دارای تزئینات زیبایی همچون گچ بری، ارسی، آئینه کاری و نقاشی های ارزشمندی است که مالکیت آن در اختیار صندوق احیا و بهره برداری از بناهای تاریخی قرار دارد.
این بنا در سال ۹۷ به مزایده گذاشته شد و از اواخر سال ۱۳۹۸ توسط صندوق به سرمایه گذار بخش خصوصی داده شد تا بتواند آنرا مرمت کرده و به بهره برداری برساند اما اتفاقات گوناگونی که از آن سال تابحال افتاد از کرونا گرفته تا شکایت از بهره بردار و تبرئه شدن آن و طولانی شدن طرح مصوب و ابلاغ آن، باعث شد؛ مرمت و بهره برداری از این بنا به تعویق بیفتد.
تا این که از آبان سال قبل مرمت این بنا به سرمایه گذار ابلاغ گردید و کار پیش رفت تا جایی که حالا ۸۰ درصد از مرمت این بنا به پایان رسیده و هم اکنون مرمت تزئینات خانه در حال انجام می باشد و سرمایه گذار هم می خواهد تا شهریور ماه از آن بهره برداری کند.
در حال حاضر مرمت گران مشغول به کار هستند. گچ بری ها توسط استادکاران با سابقه همچون استاد رجبی مرمت شده و ارسی ها هم مقرر است در حین بهره برداری مرمت شوند. آئینه کاری ها تمیز شده و نقاشی ها احیا شده اند.
همچنین تزئینات شیشه ها و آئینه ها هم توسط هنرمندی به نام خانم مؤمنی انجام شده است و برای نخستین بار تذهیب و نقاشی گل مرغی پشت شیشه را کار کرده است. کاشی کف اتاق آئینه تغییر کرده و گچ بری اتاق های تنبی هم انجام شده است.
حالا این بنا آماده است تا میزبان گردشگران و فرهنگیان باشد. چون مقرر است کاربری آن پذیرایی و فرهنگی شود. در اینباره نیما پرن فر سرمایه گذار خانه تاریخی امام جمعه به خبرنگار مهر اظهار داشت: در سال ۹۷ طرح ما در مزایده صندوق برنده شد اما یک سال طول کشید تا خانه را به ما بدهند. آن زمان برآورد قیمت برای هزینه های انجام شده در این خانه حدود ۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان بود ولی ما تا هم اکنون ۳۲ میلیارد تومان هزینه کرده ایم. چون مدت زیادی برای ابلاغ طرح مرمت و شروع بهره برداری طول کشید و قیمتها افزایش پیدا کرد همینطور هزینه های جانبی بسیاری برای مرمت این خانه لازم بود. پرن فر افزود: بخش نفیس این بنا که شامل اتاق آئینه کاری است به مرکز فرهنگی برای عرضه صنایع دستی فاخر ایرانی اختصاص پیدا خواهد نمود اما طبقه اول این خانه به مرکز پذیرایی تبدیل می شود.
وی همینطور بیان نمود: در زمان آقاخان نوری صدراعظم دوره قاجار، این بنا ۲۵ هزار متر وسعت داشته که حالا هزار متر از آن باقی مانده است. بنای رو به روی این خانه یک مدرسه بوده که پس از تغییر بافت اجتماعی منطقه تعطیل و الان به انبار تبدیل گشته است. پیگیری کردیم که این بنا در اختیارمان قرار گیرد تا آنرا به مرکز اقامتی تبدیل نماییم اما پیگیری ها نتیجه نداد همینطور بنای سمت چپ خانه هم یک انبار مخروبه ای است که پیگیری برای الحاق آن به این بنا هم هنوز نتیجه ای نداده است.
پرن فر در نظر دارد تا بتواند کوچه ای که این بنای فاخر در آن قرار گرفته و به کاخ گلستان راه دارد، ساماندهی گردد ولی این اقدام نیازمند همکاری شهرداری و کسبه محل است.



منبع:

1403/04/28
12:08:46
5.0 / 5
378
تگهای خبر: تاریخی , فرهنگ , گردشگران , هزینه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳