BonAir
بن ایر

به همت رایزنی فرهنگی ایران در ارمنستان؛

جشنواره غذا و صنایع دستی ایران و ارمنستان به کار خود تمام کرد

جشنواره غذا و صنایع دستی ایران و ارمنستان به کار خود تمام کرد

به گزارش بن ایر، سومین دوره جشنواره گردشگری، فرهنگ، هنر و غذای ایران و ارمنستان در استان سیونیک و در شهر سیسیان برگزار شد و بعد از سه روز پایان یافت.


به گزارش بن ایر به نقل از مهر، این جشنواره به منظور توسعه و تقویت روابط فرهنگی بین ایران و ارمنستان به همت فدراسیون گردشگری این کشور و هماهنگی شهرداری سیسیان و سرکنسولی جمهوری اسلامی ایران در قاپان و با مشارکت و همکاری رایزنی فرهنگی ایران در ارمنستان و حمایت سفارت جمهوری اسلامی ایران، در سیسیان یکی از شهر های مهم استان هم مرز با کشورمان برگزار گردید. با عنایت به این که اولین دوره جشنواره نواسرد در سال ۲۰۲۲ برگزار شده است، حضور گسترده گروههای هنری و فرهنگی از استانهای مختلف ایران در این جشنواره حائز اهمیت بود. در این دوره از جشنواره حضور شایسته ۲۵ هنرمند و فعال حوزه غذا و لباس ایرانی از استان خوزستان بسیار قابل توجه بود. همینطور حضور نوجوانان تیم ورزش های باستانی و پهلوانی به سرپرستی رئیس فدراسیون ورزش های پهلوانی کشورمان در این جشنواره از دیگر جاذبه های جشنواره سوم بود.
از دیگر خصوصیت های این جشنواره میتوان به حضور سرآشپزان استانهای اصفهان، تهران، کاشان و آذربایجان شرقی و دیگر هنرمندان اشاره نمود. اجرای گروه موسیقی هگمتانه از استان همدان هم همچون امتیازات جشنواره نواسرد بود که گردشگران را به شنیدن تصانیفی از سروده های مولانا و حافظ دعوت کرد. در کنار جشنواره غذا و معرفی هنر استانهای مختلف ایران به گردشگران، نمایشگاه صنایع دستی ایران هم در این جشنواره برپا بود و در این راستا غرفه رایزنی فرهنگی در ارمنستان با هدف معرفی صنایع دستی و جاذبه های گردشگری ایران به گردشگران، در این جشنواره فعال بود که با عرضه کتاب های ادبیات، تاریخ و تمدن ایران و کتاب هایی در زمینه زبان فارسی، معرفی جاذبه های گردشگری کشورمان مورد توجه ویژه بازدیدکنندگان قرار گرفت. از دیگر جلوه های جالب توجه این جشنواره عکس یادگاری بازدیدکنندگان بخصوص جوانان در کنار تمثال امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری بود. حضور برخی از ایل بختیاری استان خوزستان یکی دیگر از جاذبه های این جشنواره بود که بیشتر از هر چیز هدف معرفی سنت ها و آداب و رسوم، صنایع دستی و غذاهای این طایفه به گردشگران را دنبال می کرد.
غذاهای اصیل و سنتی کشورمان در این جشنواره ارائه شد و پخت نان های مختلف ایران به جشنواره جلوه ویژه ای بخشید و برای ۱۵ هزار توریست از کشورهای مختلف شگفتی ساز بود. سال جاری دولت ارمنستان با افزایش ۲۴ غرفه، تعداد غرفه های هنرمندان ایران را به ۴۰ عدد رساند که این امر حاکی از استقبال گردشگران، علاقه هنرمندان ایرانی و همینطور گرایش گسترده دولت ارمنستان به حضور صنایع دستی و دیگر هنرهای کشورمان در این رویداد است، این درحالی است که در دوره اول جشنواره نواسرد تعداد غرفه های ایران ۶ عدد بوده است.
نشست همایش بررسی راهکارهای توسعه و تقویت گردشگری بین ایران و ارمنستان که در موزه تاریخ ارمنستان در ایروان با حضور سفیر و رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران، رئیس کمیته و فدراسیون گردشگری ارمنستان و فعالان گردشگری این کشور برگزار شد، پایان بخش جشنواره بین المللی فرهنگ، هنر و غذای ایران و ارمنستان بود. در مراسم افتتاحیه این مراسم طاهری معاون سفیر اظهار داشت: سفارت جمهوری اسلامی ایران در ایروان همواره برای انجام فعالیتهای فرهنگی که سبب تعمیق روابط بین دوکشور دوست و برادر می شود. وی ضمن استقبال از پیشنهاد خواهر خواندگی بین شهر سیسیان و یکی از شهر های ایران اظهار داشت: جشنوا ره نواسرد بستر مناسب برای تقویت صنعت توریسم است. قابل ذکر است نواسرد به معنای نوروز و سال نو، در گذشته نام سال نو ایران و ارمنستان بوده است که هم اکنون ارمنستان به احیای این سنت و آیین همت گماشته و در این جشنواره اشتراکات فرهنگی ایران و ارمنستان را به جهان معرفی می کند.


منبع:

1403/05/25
18:12:31
5.0 / 5
297
تگهای خبر: توریست , توریسم , سنتی , فرهنگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲