BonAir
لینک دوستان بن ایر
بن ایر

پانزدهمین شماره از فصلنامه فارسی گیلگمش

پانزدهمین شماره از فصلنامه فارسی گیلگمش

بن ایر: پانزدهمین شماره از مجله فارسی میراث و گردشگری گیلگمش در 176 صفحه با سردبیری سمیرا محب علی منتشر گردید.


به گزارش بن ایر به نقل از مهر، پانزدهمین شماره از مجله فارسی میراث و گردشگری گیلگمش در ۱۷۶ صفحه با سردبیری سمیرا محب علی منتشر گردید. در این شماره با گذر از چهارراهِ کوره راه ها، پا به شاهراه خوراک گذاشته ایم؛ چونکه گویی چونان همه آن چه که می خوانیم، «ما همانیم که می خوریم». در این شماره از مجلهٔ گیلگمش فارسی بعد از شرح اجمالی اهم کارهای این مجموعه در نیم سال اخیر، سخن از خنیاگری به میان آمده که در ایرانِ اسلامی از حرمت نان و نمک آن یاد می کند؛ چه در بارگاهی مقدس پیشکش زوّار شده باشد، چه طعامِ گسترده بر سر سفره میهمان یا به دستور دربار سلطنتی پخته شده باشد. چگونگی توزیع نان و تأسیس صنف نانوایان همچون مواردی است که در این پژوهش مورد توجه بوده است. در ادامه با اهمیت ترین خاصیت های آداب غذا خوردن ایرانیان برای عاید شدن لذت خوراک توصیف شده اند. ره گوی این شماره از مجله فارسی گیلگمش، روابط ایران و اسپانیا را نیز در همین دوره صفوی از گوشهٔ دیگر دنیا به ارمغان آورده است.
پرونده ویژه پانزدهمین مجله فارسی گیلگمش «خوراک» است و به اقتضای این موضوع، معرفی منتخبی از ظروف خوراک ایرانیان در موزه های مختلف جهان، ره یافتِ میراث فرهنگی است که تقدیم خوانندگان می شود و زان پس سفری به قلمرو طعم ها در گوشه و کنار دنیا خواهید داشت. گذر از تاریخ کهن گردشگری بی گمان برای علاقه مندان این صنعت، جذاب خواهد بود. در راه نامه این شماره اهداف گردشگری در هزاره های قبل از میلاد مورد واکاوی قرار گرفته اند. اقدام خلاقانه برادران میشلن در آستانهٔ سده ۲۰ میلادی بواسطه سفرهای جاده ای ماجراجویانه شان و تنظیم راهنمای ارزیابی رستوران ها و هتل ها (علاوه بر سایر خدمات شایانی که انجام داده اند) روایت دلنشینی است که در قالب اولین راه نامه این مجله ارائه شده است. بعد از آن، از گردشگری قهوه و انواع آن خواهید خواند. ره آورد شگفت ما برای شما در پانزدهمین شماره این مجله، جهانی از خوراک جهانی و دانش بومی و آئین ذیربط آنها از کشورهای مختلف است. شبکه شهرهای خلاق جهانیِ خوراک در واپسین بخشِ ره آورد، درباب ۳۴ کشور مورد بررسی قرار گرفته اند. در ادامه پای سفره ایرانی خواهید نشست که با جزییات این خوان بیشتر آشنا شوید؛ سپس ضمن آگاه شدن از نتایج جهانی شدن خوراک و توسعه سفرهای غذامحور، با چهار طعم متفاوت از چهار گوشه این سرزمین از شما پذیرایی خواهد شد؛ نوش جان!


منبع:

1403/06/11
11:02:12
5.0 / 5
104
تگهای خبر: خدمات , سفر , فرهنگ , كشور
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳