سردار مسعودی خبر داد؛
کشف سکه و اشیای صفوی و ایلخانی از حفاری در یک خانه
بن ایر: جانشین فرمانده یگان های انتظامی و حفاظتی فراجا از کشف 262 سکه دوره ساسانی و اسلامی و 33 قطعه اشیای تاریخی متعلق به دوره های ایلخانی و صفوی در یکی از روستاهای اراک آگاهی داد.
به گزارش بن ایر به نقل از مهر، سردار عباس مسعودی، جانشین فرمانده یگان های انتظامی و حفاظتی فراجا اظهار داشت: در پی گزارش مردمی بر اساس حفاری در یک منزل مسکونی بمنظور کشف اشیای تاریخی، یگان حفاظت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی با هماهنگی عوامل انتظامی نسبت به بررسی موضوع به محل اعزام شدند.
وی بیان کرد: بعد از بازرسی از محل مورد نظر، تعداد ۳۳ قطعه اشیای تاریخی به همراه آلات و ادوات حفاری بدون مجوز کشف شد.
این مقام ارشد انتظامی اظهار داشت: این اشیا شامل سفال ها و سایر آثار تاریخی بودند که به وضوح نشان دهنده تاریخ غنی منطقه هستند.
وی با بیان اینکه، برابر نظریه کارشناسان میراث فرهنگی، اشیای مکشوفه متعلق به دوره های ایلخانی و صفوی است، اشاره کرد: این دوره ها به عنوان نقاط عطفی در تاریخ ایران شناخته می شوند و آثار به جا مانده از آنها ارزش فرهنگی و تاریخی بالایی دارند.
در همین راستا و بنا بر اطلاعات و تحقیقات محلی، اعضاء یک باند حفاران بدون مجوز آثار باستانی در اراک نیز شناسایی و دستگیر شدند. که از این باند تعداد ۲۶۲ سکه مربوط به دوره ساسانی و اسلامی کشف شد.
سردار مسعودی اشاره کرد: متهمان دستگیر شده برای سیر مراحل قانونی به مرجع قضائی معرفی گشتند.
جانشین فرمانده یگان های انتظامی و حفاظتی فراجا با تکیه بر این که صیانت از میراث فرهنگی کشور وظیفه ای همگانی است، به عموم مردم سفارش کرد: در صورت مشاهده هرگونه حفاری بدون مجوز یا کارهای مشکوک، مراتب را به یگان حفاظت وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی اطلاع دهند.
وی اضافه کرد: حفاری های بدون مجوز نه فقط به آثار تاریخی لطمه می زند، بلکه می تواند عواقب قانونی و خطرات جانی به همراه داشته باشد.
وی در آخر اشاره کرد: مردم عزیز کشورمان در صورت مشاهده موارد مشکوک، می توانند با شماره ۰۹۶۶۲ یگان حفاظت تماس گرفته و اخبار خود دراین زمینه را اعلام دارند، چونکه همکاری مردم دراین زمینه می تواند نقش به سزایی در صیانت از میراث فرهنگی و تاریخی کشور داشته باشد. گفتنی است که بالاتر از ۲ هزار اثر تاریخی، سیاحتی، مذهبی و فرهنگی در استان مرکزی شناسایی شده که ۸۸۲ اثر آن در لیست آثار ملی کشور ثبت ملی شده است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب