BonAir
بن ایر

از ارسال پرونده آینه کاری به یونسکو تا پیگیری پرونده پوارو

از ارسال پرونده آینه کاری به یونسکو تا پیگیری پرونده پوارو

به گزارش بن ایر، ارسال پرونده آینه کاری به یونسکو، برگزاری مراسم یلدا، انتصابات جدید در وزارت میراث فرهنگی و پیگیری پرونده پوآرو همچون خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.


خبرگزاری مهر _ گروه جامعه؛ در این هفته همزمان با فرارسیدن میلاد حضرت عیسی مسیح (ع) سید رضا صالحی امیری با صدور پیامی فرارسیدن میلاد حضرت عیسی مسیح (ع) را تبریک گفت و تصریح کرد: ایران همواره مهد همزیستی مسالمت آمیز ادیان توحیدی، فرهنگ ها و باورها بوده است. صالحی امیری در پیام خود اضافه کرد: این ایام مبارک، فرصتی مغتنم است تا بار دیگر بر اهمیت پیام های والا و پرارزش این پیامبر عزیز تاکید کنیم؛ پیام هایی که بر پایه محبت، نیکی به همنوعان و استواری در راه حق است. حضرت عیسی مسیح (ع) نمادی از صبر، گذشت و فداکاری است که درسهای پرارزش او برای همه بشریت چراغ راهی روشن بحساب می آید. وی تصریح کرد: ایران عزیز با تاریخ چند هزار ساله خود، همواره مهد همزیستی مسالمت آمیز ادیان، فرهنگ ها و باورها بوده است. ایرانی ها مسیحی از باشندگان مهم سرزمین ایران از ازمنه ایران باستان هستند و ایرانی ها هم سهمی در شکوفایی تمدن مسیحی داشته اند. این همبستگی و همدلی ایرانیان، میراث ارزشمندی است که باید با تلاشهای مشترک آنرا معرفی و تقویت کرده و در نهایت به نسل های آینده انتقال دهیم. ما بعنوان یک ایرانی، امروز هم باید نقش خویش را در شرایط کنونی جهان با اتکا به وفاق، همدلی و وحدت در بین تمدن جهانی ایفا نماییم. وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تصریح کرد: امروز توجه ملت ایران به این مورد بیشتر از پیش اهمیت دارد و این نگرش می تواند زمینه ساز رشد و شکوفایی و توسعه کشور در تمامی عرصه ها باشد.
نویافته های باستانی جنوب سیستان رونمایی شدند این هفته نویافته های باستانی جنوب سیستان با حضور نمایندگان ولی فقیه در جنوب شرق کشور رونمایی شدند. با حضور آیت الله مصطفی محامی، نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان و امام جمعه زاهدان، حجت الاسلام والمسلمین محمد عبادی زاده نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان و حجت الاسلام والمسلمین حسن علیدادی سلیمانی نماینده ولی فقیه در استان کرمان آئین رونمایی از نویافته های باستانی جنوب سیستان در موزه منطقه ای جنوب شرق برگزار گردید. مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان در این مراسم، اظهار داشت: آثار رونمایی شده در این مراسم، شامل اشیای قدیمی حاصل از بررسی های دیرینه شناسی محوطه های باستانی جنوب سیستان امسال است که برای اولین بار رونمایی شدند. محمدهادی طهرانی مقدم اضافه کرد: همچون این اشیا میتوان به ۱۲۰ عدد سکه سده های میانی و متاخر اسلامی و قطعات پرارزش منقول همچون سفال های منقوش لعابدار، مهره های تزئینی، اشیا سنگی، مفرغی، پیکرک انسانی و غیره اشاره نمود. به قول طهرانی مقدم، این بررسی سیستماتیک و روش مند بوسیله ی یک تیم هشت نفره شامل پنج باستان شناس، دو نقشه بردار و یک طراح سفال به سرپرستی (مجتبی سعادتیان) انجام شده است.
پرونده «پوارو» درحال بررسی قضایی است این هفته باز هم از پواروی خبرساز مطلبی منتشر گردید. این دفعه مدیرکل میراث فرهنگی کرمانشاه، ضمن اشاره به این که رای اولیه برای کوهسار بادفر معروف به «پوارو» پیش از این صادر شده اظهار داشت: پرونده این گنج یاب در دادگاه تجدید نظر درحال بررسی قضایی است. داریوش فرمانی با عنایت به اخبار انتشار یافته در فضای مجازی در مورد چرایی عدم برخورد با تخلفات کوهسار بادفر معروف به «پوارو» در حوزه میراث فرهنگی کشور، اظهار نمود: پیش از این با پیگیری های حقوقی این اداره کل و حمایت دستگاه قضایی پرونده این متخلف در مراجع قضایی مورد بررسی قرار گرفت و منجر به صدور رای سنگین برای این فرد شد. مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کرمانشاه اضافه کرد: با عنایت به این که این رای اولیه و با اعتراض متشاکی همراه شده است هم اکنون در مرحله بررسی قضایی توسط دادگاه تجدید نظر است. فرمانی با اشاره به اینکه امیدواریم بزودی رای نهایی صادر شود، تصریح کرد: در پیگیری و از دفاع از حقوق میراث فرهنگی بعنوان بخشی از هویت مردم کوتاهی نخواهیم کرد و به پشتوانه دستگاههای امنیتی و انتظامی و حمایت های دستگاه قضایی با متخلفین این حوزه برخورد خواهد شد. کوهسار بادفر ملقب به «پوآرو» یکی از بزرگ ترین حفاران غیر مجاز کشور است که با داشتن بیشتر از یک میلیون فالوور در فضای مجازی از جانب مقامات قضایی محکوم شد.
برگزاری مراسمی برای شب یلدا در حضور سفرای کشورهای خارجی در این هفته علی دارابی قائم مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی شامگاه اول دی در مراسم نکوداشت سومین یلدای جهانی که با حضور سیدرضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، تعدادی از سفرا، پیشکسوتان حوزه میراث فرهنگی و برخی از هنرمندان در محل کاخ موزه ملت مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد برگزار شد، اظهار نمود: بزرگداشت شب یلدا از حیث اینست که این آئین و رسوم متعلق به نیاکان ما، در طول عصر و زمان های مختلف به قوت خود باقی مانده و جزو میراث ناملموس ما بوده است. وی ادامه داد: ابوریحان بیرونی از این جشن به نام «میلاد اکبر» نام برده است که مراد «میلاد خورشید» است. این مراسم از ایران باستان تا کنون در بین ایرانی ها گرامی داشته شده است. دارابی اظهار داشت: برای ما ایرانیان سبب افتخار است که این آئین ثبت جهانی شده و بعنوان خادم این مردم این افتخار را داشتم که در مراکش و در اجلاس ثبت جهانی این پرونده حضور داشتم. در آن مراسم نمایندگان کشورهای مختلف مدت طولانی ایران را تشویق کردند. قائم مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی کشور افزود: امروز اگر یلدا ثبت جهانی شده به این معناست که یلدا دارای ظرفیتهای جهانی است. باآنکه فلسفه ثبت جهانی رقابت نیست اما سال جاری با ثبت ساز رباب و جشن مهرگان، ایران در ثبت جهانی میراث ناملموس جایگاه چهارم را دارد. انتصاب سرپرست صندوق توسعه، احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی همینطور این هفته با حکم سیدرضا صالحی امیری «برزین ضرغامی» بسمت سرپرستی صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی انتخاب شد. برزین ضرغامی دارای دکترای جغرافیای سیاسی از دانشگاه تهران و عضو هیأت علمی جهاد دانشگاهی کشور است و همچون سوابق وی میتوان به معاونت پارک ملی علوم و فن آوری های نرم و صنایع فرهنگی، مدیرعاملی سازمان زیباسازی شهرداری تهران، مشاور وزیر و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، مدیرکل مرکز فعالیتهای قرآنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرعامل خانه اندیشمندان علوم انسانی اشاره نمود.
ارسال پرونده «هنر آینه کاری در معماری ایرانی» به یونسکو سرپرست مرکز میراث ناملموس تهران از ارسال پرونده هنر آینه کاری در معماری ایرانی به کمیته میراث ناملموس یونسکو اطلاع داد. در اینباره آتوسا مؤمنی سرپرست مرکز میراث ناملموس تهران در گفتگو با خبرنگار مهر بیان نمود: «هنر آینه کاری در معماری ایرانی» عنوان پرونده ملی ایران است که اطلاعات آن به کمیته میراث ناملموس که سال ۱۴۰۴ در هند برگزار می شود، ارسال شد. آینه کاری ایرانی جزو خصوصیت های برجسته و جدانشدنی از معماری ایرانی است و ریشه طولانی دارد. در این پرونده یک شور و آگاهی خردمندانه ای که معرف دانش ایرانی است، نهفته است.
کم لطفی نسبت به «خلیج فارس» در پرونده جهانی دانش لنج سازی سعید ایزدی مدیرکل دفتر ثبت آثار تاریخی ایران در نشستی که این هفته پیرامون مبحث چالش ها و رسالت های خبرنگاران حوزه میراث فرهنگی در مرکز میراث ناملموس برگزار شد به این مورد پرداخت و اظهار داشت: یکی از چالش های ما در یونسکو همین مصوبه بوده است. پرونده لنج سازی به اندازه کافی و به تنهایی مهم می باشد اما آن چه در این پرونده مهم تر از عنصر بود، محتواهایی است که در این پرونده ها وجود دارد و در این پرونده هم بارها بر نام خلیج فارس تاکید گردید. این پرونده که فقط در رابطه با لنج نبود بلکه از هویت ملی میهنی ما دفاع می کرد. وی اظهار داشت: رسانه ابزار خوبی برای اصلاح و افزایش سواد است. نوع نگاه ما به لنج باعث شد تا مصوبه ای از هیأت دولت گرفته شود که خوب نبود و ما چهار سال است که برای آن می جنگیم تا اصلاح گردد. برای بسیاری از افراد در هیأت وزیران این مورد در اولویت نیست. در حالیکه محتوای پرونده مهم بوده است. باید نهادهایی همچون آموزش و پرورش خویش را مکلف به افزایش آگاهی عمومی و سواد اجتماعی بداند.

1403/10/08
13:10:56
5.0 / 5
37
تگهای خبر: آثار تاریخی , آموزش , تاریخی , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳