BonAir
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

بن ایر

بهتان زنی وزیر خارجه اوکراین به ایران درباره ی پرونده هواپیمای اوکراینی

بهتان زنی وزیر خارجه اوکراین به ایران درباره ی پرونده هواپیمای اوکراینی

بن ایر: وزیر امور خارجه اوکراین با مطرح کردن این ادعا که ایران کوشش کرد از مسئولیت خود در موضوع سقوط هواپیمای اوکراینی«PS752» شانه خالی کند، اعلام نمود که شورای سازمان بین المللی هوانوردی غیرنظامی تصمیم گرفته با پشتیبانی از کشورهای زیان دیده در این سانحه، بررسی این پرونده را ادامه دهد.


به گزارش بن ایر به نقل از ایسنا، کی یف با مطرح کردن این ادعا که ایران کوشش کرد که با انکار صلاحیت شورای سازمان بین المللی هوانوردی غیرنظامی (ICAO) از مسئولیت خود در سانحه سقوط هواپیمای اوکراینی فرار کند، بیان کرد که این پرونده به سود اوکراین، کانادا، سوئد و بریتانیا برمبنای شایستگی ها مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
هواپیمای اوکراینی PS۷۵۲ در دی ماه ۱۳۹۸ درحال ترک تهران به مقصد کی یف بود که بر اثر به هدف خوردن دو موشک پدافند هوایی ایران سقوط کرد.
ستادکل نیروهای مسلح ایران بعد از این سانحه در اطلاعیه ای علت سرنگونی این هواپیما را "خطای انسانی" اعلام نمود.
تمامی ۱۷۶ سرنشین این کشور همچون ایرانی، اوکراینی، کانادایی، سوئدی، انگلیسی و افغان جان باختند.
مقام های ایران در پی این سانحه برای پرداخت غرامت به طرفین ذی سود و رایزنی درباره ی روند قضایی این سانحه ابراز آمادگی کرده بودند و مذاکراتی نیز میان هیأت های ایرانی و اوکراینی در این کشور ارومایی انجام شد.
پایگاه خبری یوان ان اوکراین گزارش داد که «آندری سیبیها» وزیر امور خارجه اوکراین با مطرح کردن این بهتان مقابل ایران اظهار داشت: سازمان بین المللی هوانوردی غیرنظامی (ICAO) تصمیم گرفته است که بررسی پرونده سرنگونی پرواز PS۷۵۲ را ادامه دهد و کوشش های تهران برای فرار از مسئولیت را رد کند.
سیبیها ادعا نمود که با وجود کوشش های ایران برای انکار صلاحیت شورای سازمان بین المللی هوانوردی غیرنظامی، اوکراین، کانادا، سوئد و انگلیس در این پرونده مورد حمایت قرار گرفتند.
وزیر امور خارجه اوکراین در ادامه با ادعای شانه خالی کردن ایران از مسئولیت این سانحه اظهار داشت: ما امروز در شورای سازمان بین المللی هوانوردی غیرنظامی مانع فرار ایران از مسئولیت سرنگونی پرواز PS۷۵۲ شدیم. ایران کوشش کرد تا صلاحیت شورای سازمان بین المللی هوانوردی غیرنظامی را انکار کند، اما این شورا به سود اوکراین، کانادا، سوئد و انگلیس تصمیم گرفت و پرونده را برمبنای شایستگی ها جهت بررسی پیش برد.
بگفته او، این تصمیم راه را جهت بررسی دقیق تر موضوع و اقدامات قانونی بعدی هموار می کند.
سیبیها بیان کرد: اوکراین تأکید می کند که به همکاری خود برای برقراری عدالت و محاکمه مسئولان ادامه خواهد داد.
سیبیها اضافه کرد: ما به کار مشترک خود برای پاسخگو کردن ایران ادامه خواهیم داد.
آتش بس اوکراین
وزیر امور خارجه اوکراین همین طور در کنفرانسی در دهلی نو با اشاره به مذاکرات صلح اوکراین با میانجیگری آمریکا که در آن پیشنهاد ترک مخاصمه ۳۰ روزه مطرح گردیده است، اظهار داشت که کی یف مانعی برای صلح با روسیه نیست و بر این باور است که می تواند با رهبری "دونالد ترامپ" رییس جمهور آمریکا به صلحی عادلانه و پایدار نائل شود.
او بیان کرد که اوکراین آماده شفاف سازی در روند صلح بعد از گفت و گوی ترامپ با همتای روسی اش "ولادیمیر پوتین" است. این تماس تلفنی برای امروز سه شنبه ۱۸ مارس برنامه ریزی شده است.
بگفته آندری سیبیها، کی یف آماده است تا امسال، بعد از مذاکرات با ایالات متحده در جده، به درگیری پایان دهد.
دولت آمریکا گفت وگوهای مستقیم و جداگانه ای درباره ی برنامه صلح در جنگ اوکراین با هیأت دیپلماتیک روسیه و اوکراین با میانجیگری عربستان سعودی داشته است. واشنگتن گفته ترسیم نقشه راه صلح در جنگ اوکراین در نشست های جداگانه با طرفین انجام شده است و تماس ها با آنها درباره ی اقدامات بعدی ادامه دارد.
اوکراین نیز با طرح آتش بسی ۳۰روزه با امکان تمدید آن در صورت توافق طرفین موافقت کرده است. «ولادیمیر پوتین» رییس جمهور روسیه نیز گفته است از کلیات طرح رییس جمهور آمریکا برای صلح در اوکراین حمایت می کند اما مسائلی نیز وجود دارد که باید به آن رسیدگی شود.
سیبیها در کنفرانس رایسینا دیالوگ ۲۰۲۵ درباره ی ژئوپلیتیک در دهلی نو اظهار داشت: «پس از جده، احتمالاً انگیزه بیشتری برای دستیابی به این صلح به دست آوردیم، کوشش های خودرا برای دستیابی به این صلح امسال گسترش دادیم. اوکراین واقعاً می خواهد به این جنگ امسال پایان دهد و آماده است.»



منبع:

1403/12/28
13:06:20
5.0 / 5
68
تگهای خبر: پرواز , كشور , هواپیما
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳