جزییات آثار کشف شده باستانی در ایستگاه زائر شاهچراغ(ع)
بن ایر: به گزارش بن ایر، سرپرست گروه کاوش دیرینه شناسی دانشگاه هنر شیراز اظهار داشت: عمده آثار باستانی کشف شده در ایستگاه زائر شاهچراغ(ع) مربوط به دوره معاصر است.
به گزارش بن ایر به نقل از مهر، میثم نیک زاد عصر سه شنبه در بازدید خبرنگاران از پروژه ایستگاه زائر شاهچراغ (ع) و بقایای پیدا از آثار باستانی در این پروژه، با اشاره به این مساله که کار کاوشی که حالا در جریان است با مجوز پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور در حال انجام می باشد، اظهار داشت: مکان فعلی که پارکینگ سابق زائر حرم شاهچراغ (ع) بوده در حقیقت مسیر ارتباطی ۲ خط متروی شیراز و ایجاد خط اتوبوس برقی برای این منطقه است.
وی با اعلان اینکه در آغاز گودبرداری برای ایجاد دسترسی به مترو به ترانشه هایی از یک منزل قدیمی برخورد شده است، اضافه کرد: در سه ترانشه کشف شده از فضای مسکونی یک منزل قدیمی، فضای مطبخ، حیاط و نشیمن کشف شده که باتوجه به پیدا شدن حوضچه آب و خزینه حمام شواهد از تعلق این آثار به دوره پهلوی حکایت دارد.
سرپرست گروه کاوش دیرینه شناسی دانشگاه هنر شیراز اضافه کرد: این خانه خشت گلی حداکثر قدمت ۱۵۰ ساله دارد که به سبب حساسیت های زیادی پیرامون این پروژه، تمامی جستجوهای این منطقه با ظرافت زیاد در حال انجام می باشد.
نیک زاد با اشاره به این مساله که تمامی روند کار و آثار کشف شده بصورت دقیق عکسبرداری و پشت نویسی می شوند، اظهار داشت: این کار برای تحلیل و ریشه یابی موضوع بسیار اهمیت دارد.
وی همین طور به موضوع پیدا شدن سکه های قدیمی در این پروژه اشاره نمود و اضافه کرد: ۲۰ سکه قدیمی در این کاوش ها کشف شده که به سبب اکسید شدن قابل خواندن نیست ولی که چون سبک ضرب این سکه ها ماشینی است بطور قطع متعلق به دوره پهلوی دوم به بعد است برای اینکه تا قبل دوران پهلوی سکه ها فرم دایره ای نداشته و بعد از این دوران با دستگاه سکه ها بطورکامل بصورت دایره ای دقیق ضرب شده است.
سرپرست گروه کاوش دیرینه شناسی دانشگاه هنر شیراز در ادامه با اشاره به دیگر قطعات کشف شده در این اکتشاف باستانی اضافه کرد: تعدادی قطعه کاشی مربوط به دیوار حمام یا حوض آب پیدا شده که بر اثر فرسایش باد و باران تخریب شده اند.
نیک زاد همین طور با اعلان اینکه احیانا حدود ۱۰ متر لایه در این منطقه مورد کاوش قرار بگیرد، اظهار داشت: تا حالا نزدیک به ۲ متر کاوش انجام شده و چون احتمال وجود مسجد در این نقطه است پیدا کردن قطعاتی از دوره سلجوقیان احیانا وجود دارد.
سرپرست گروه کاوش دیرینه شناسی دانشگاه هنر شیراز با اشاره به این مساله که باتوجه به برنامه ریزی های که از قبل انجام شده مقرر است ایستگاه های مترو در بافت تاریخی شیراز ایجاد شود، اضافه کرد: با تفاهم نامه سه جانبه شهرداری شیراز، مدیریت قطار شهری و پژوهشگاه میراث فرهنگی در محلهای که بنا به ایجاد ایستگاه مترو است ابتدا تیم دیرینه شناسی جستجوهای مورد نظر را انجام داده و یافته ها را برای تصمیم گیری به وزارت میراث فرهنگی ارسال نماید. نیک زاد اشاره کرد: با کوشش های تیم دیرینه شناسی امیدوار هستم تا اواسط خرداد ماه کار کاوش در این منطقه را به نتیجه برسانیم.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب