BonAir
بن ایر

ماجرای فروش اردوگاه باهنر چه بود؟

چماق بدهی ها بر سر منظریه

چماق بدهی ها بر سر منظریه

بن ایر: هفته گذشته حمیدرضا حاجی بابایی، رئیس فراكسیون فرهنگیان مجلس در نامه ای به رئیس جمهور از فروش اردوگاه دانش آموزی باهنر در سال ۹۵ به یك سوم قیمت گلایه و خواهان برخورد با مسببین شد.


به گزارش بن ایر به نقل از ایسنا، حاجی بابایی در این نامه از شركتی به نام «واسط مالی شهریور سوم» نام برده و اعلام نموده است كه این شركت اردوگاه باهنر را به یك سوم قیمت در قالب اجاره به شرط تملیك از وزارت آموزش و پرورش خریداری نموده است.
اردوگاه ۱۰ هكتاری منظریه كه كانون برگزاری خیلی از برنامه های فرهنگی، پرورشی و اردویی برای دانش آموزان اقصی نقاط كشور است به قدری اهمیت دارد كه انتشار خبر فروش و واگذاری اش آن هم به یك سوم قیمت موجی از انتقاد و دل نگرانی ها را روانه وزارت آموزش و پرورش كرده است.
اعضای شورای شهر تهران هم در جلسه اخیر شورا از این مورد ابراز نگرانی كردند. احمد مسجد جامعی در این باره اظهار داشت كه «مگر می گردد اردوگاه منظریه را به حراج گذاشت؟ این وظیفه اخلاقی، عرفی، شهری و... همگان است كه باغات و فضای سبز تهران حفظ شود.»
آرش حسینی میلانی، دیگر عضو شورای شهر هم بر لزوم صیانت و حفاظت از باغات و میراث طبیعی شهر تهران تصریح كرد و اظهار داشت: یكی از این مجموعه ها اراضی اردوگاه شهید باهنر در شمال تهران است كه در اختیار و مالكیت وزارت آموزش و پرورش است. این مجموعه در یك قطعه به مساحت ۴۶۰ هزار متر مربع با كاربری فضای سبز تثبیت شده و سه قطعه به مساحت ۲۰۰۰ متر با كاربری تثبیت شده آموزشی همگی در پهنه G۳۲۳ قرار گرفته است.
وی ادامه داد: این اراضی دارای تعداد زیادی درخت كهنسال است و طبق مصوبه كمیسیون ماده پنج شهر تهران با عنایت به مساحت ملك نیازمند طرح ویژه هستیم. بر مبنای آنچه كه در خبرها شنیده می گردد زمزمه خطر واگذاری این ملك به یك شركت خصوصی وجود دارد. هر چند بر مبنای اظهارات مشاور وزیر آموزش و پرورش تا كنون بازپرداخت طبق برنامه با استفاده از سازمان برنامه صورت گرفته است اما از وزارت آموزش و پرورش خواستاریم ضمن گزارش از روند این كار به افكار عمومی و جامعه بزرگ و محترم معلمین اعلام نماید كه نحوه واگذاری و مفاد آن به چه ترتیب بوده و برنامه این وزارتخانه برای حفظ و نگهداری از مجموعه چگونه خواهد بود؟.
در این میان وزارت آموزش و پرورش هم سكوت خویش را شكست و به بیان توضیحاتی پیرامون این ماجرا پرداخت. الهیار تركمن، معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینكه ما اجازه فروش ملك دولتی را نداریم و اردوگاه باهنر به صورت اجاره به شرط تملیك واگذار شده است اظهار داشت: در سال ۹۵ به استناد تبصره ۱۲ قانون بودجه، اوراق صكوك می توانست در اختیار دستگاه ها قرار بگیرد كه یكی از آنها اجاره به شرط تملیك بود. بر این اساس وثیقه ملكی گذاشته و پولی دریافت می شد. در اینجا پس از سررسید، وثیقه ملكی عینا عودت داده می شود.
ماجرای اجاره به شرط تملیك اردوگاه باهنر چه بود و چرا آموزش و پرورش دست به این كار زده است؟ سال هاست كه آموزش و پرروش برای پرداخت به موقع پاداش آخر خدمت فرهنگیان با مشكل روبروست و تبصره های الحاقی به لوایح بودجه چندان اثرگذار و راهگشا نبوده و در سال های قبل عموما تبدیل به منابع پولی نشده اند. یكی از مشكلاتی كه وزارت آموش و پرورش در دولت یازدهم با آن مواجه گردید بدهی انباشته شده ای بود كه پیش از سال ۹۲ و۹۳وجود داشت و به بیش از ۱۳ هزار میلیارد تومان می رسید. دولت با عنایت به همه مضیقه ها و مشكلات اقتصادی كه در آن سال با آن روبرو بود به سمت بودجه های انقباضی رفت و در لوایح بودجه، ردیف خاص برای پاداش آخر خدمت فرهنگیان ندید.
پاداش بازنشستگان سال ها ۹۳ و ۹۴ پرداخت نشده بود و امیدی هم به وصول منابعی كه جهت تامین پاداش آخر خدمت بازنشستگان سال ۹۵ باشد وجود نداشت. پیگیری ها برای دریافت اعتبار از جانب وزارتخانه شروع و در نهایت قرار شد جلسات مشتركی در سازمان برنامه و بودجه برای حل این مشكل ترتیب داده شود.
طبق اظهارات منصور مجاوری، مدیركل وقت برنامه و بودجه وزارت آموزش و پرورش، « بودجه سال ۹۵ در مجلس مشمول اصلاحاتی شد و نمایندگان و شورای نگهبان آن را تصویب و تائید كردند و با این مصوبه به دستگاه های اجرایی اجازه داده شده بود تا نسبت به دریافت اوراق صكوك اجاره اقدام نمایند و با نقدینگی اوراق صكوك اجاره نسبت به پرداخت بدهی های دستگاه به افراد حقیقی و حقوقی اقدام گردد.»
آموزش و پرورش همچون دستگاه هایی بود كه می توانست از مصوبه اوراق صكوك اجاره استفاده نماید. این وزارتخانه در آن زمان بدهی حدود ۱۳ هزار و ۶۹۵ میلیارد تومانی به افراد حقیقی و حقوقی داشت و می توانست از این مصوبه استفاده نماید. از جانب دیگر باید تا پیش از آخر سال ۹۵ مبادرت به تسویه حساب پاداش بازنشستگان سه سال قبل و سایر بدهی های وزارت آموزش و پرورش می كرد.
مجاوری در این باره توضیح داد: «برای اوراق صكوك وزارت آموزش و پرورش مبحث را از سازمان برنامه و بودجه و وزارت امور اقتصاد و دارایی پیگیری كردیم؛ با عنایت به مصوبه هیئت دولت در نهایت ۴۰۰۰ میلیارد تومان در اختیار وزارت آموزش و پرورش، ۱۰۰۰ میلیارد تومان به وزارت علوم و مبالغ دیگری در اختیار سایر دستگاه ها همچون وزارت بهداشت قرار گرفت و منابع به جهت ضمانت در كارگروه مربوط بررسی گردید. باید ملكی با شرایط مناسب بعنوان ضمانت و عرضه لیست بدهی ها و مستندات دیگر عرضه می شد.
مشاور وزیر آموزش و پرورش اضافه كرد: اردوگاه باهنر از نظر اهمیت در امور آموزشی و پرورشی برای كلیه مسئولان عالی دولت و آموزش و پرورش مشخص است و یك دلیل برای معرفی این ملك همین اهمیت ویژه اردوگاه بود و شاید اگر به جای اردوگاه چندین مدرسه دیگر انتخاب می شد قیمت آن ها به چهار هزارمیلیارد تومان نمی رسید. در نهایت ملك اردوگاه شهید باهنر به كار گروه مربوطه معرفی و بر مبنای نظر كارشناسان رسمی دادگستری قیمت گذاری شد. وزارت آموزش و پرورش در فروش اوراق و معرفی شركت مطرح شده و برخی موارد دیگر هیچ دخالتی نداشته است؛ هر چند قرارداد مربوطه را جهت اجرای قرارداد و وثیقه مربوطه توسط نمایندگان دستگاه های ذیربط برای دریافت وجه از سازمان بورس امضاء كردیم.»
علی الهیار تركمن، معاون وزیر آموزش و پرورش هم درباره برخی ابهامات دیگر همچون عدم پرداخت به موقع اقساط از جانب سازمان برنامه و احتمال تملك بخشی از اردوگاه اظهار نمود: پیگیری می نماییم تا اقساط وام دریافت شده ماه به ماه پرداخت گردد و اصلا اینگونه نیست كه سه قسط آن پرداخت نشده باشد. قانون بودجه اینگونه نبود كه بتوانیم اردوگاه باهنر را مازاد اعلام نموده و بفروشیم. وزارت علوم هم كار مشابهی را انجام داده و ملك دانشگاه كاشان را به وثیقه گذاشته و پولی را دریافت كرده است.
به گزارش بن ایر به نقل از ایسنا، با این وجود هنوز نگرانی هایی پیرامون از دست رفتن این سرمایه ملی وجود دارد و لازم است به آن پاسخ داده شود. همچون همین دغدغه در نامه سحرخیز، معاون سابق وزارت آموزش و پرورش به نمایندگان مجلس نمود پیدا كرده است. وی در این نامه نوشته است: «جهت تنویر افكار جامعه فرهنگیان فرهیخته یاد آور شوم كه در اوراق اجاره تامین نقدینگی، "واسط" با واگذاری اوراق به مردم و جمع آوری وجوه حاصله به وكالت از سوی آنها، یك دارایی ثابت مشهود را از بانی خریداری می كند و سپس همان را بعد از خرید مجددا به بانی اجاره می دهد".
پس به صراحت باید گفته شود دستگاهی با نام آموزش و پرورش به دلیل نیاز مبرم به مبلغ ۴۰۰۰ میلیارد تومان، اردوگاه مذكور را به شركت واسط موسوم به "شهریور سوم" فروخته است و مجددا در قبال پرداخت ۵۶۰۰ میلیاردتومان به شركت، آن را به صورت اجاره به شرط تملیك به دست خواهد آورد. پس در فروخته شدن اردوگاه به آن شركت واسط تردیدی نیست اما به دست آوردن مجدد، منوط به آن است كه اصل پول و سود ۱۶۰۰ میلیاردی آن طی اقساط معین شده به شركت واسط باز گردانده شود.
وی افزود: برپایه توافق به عمل آمده، مقرر است دولت هر ساله در دو قسط در تاریخ سوم ماه های خرداد و آذر نسبت به تادیه اقساط مبلغ ۵۶۰۰ میلیارد تومان اقدام نماید و اعتبار آن توسط دولت در لایحه پیشنهادی بودجه سنواتی دیده شود. اینك لازم است كه وزارت آموزش و پرورش به این پرسش اساسی و سرنوشت ساز پاسخ گوید كه آیا چنین اعتباری در قالب لایحه پیشنهادی دولت به مجلس، پیش بینی و اعلام شده است؟ در صورت عدم پیش بینی لازم، نگرانی دستگاه های نظارتی امری طبیعی است چونكه در آن صورت، دیگر اردوگاهی با نام "شهید باهنر"در مالكیت آموزش و پرورش نخواهد بود.»
ایسنا- فاطمه اسماعیلی



1397/05/02
13:49:22
5.0 / 5
5034
تگهای خبر: خرید , شركت , فرهنگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳