تكلیف مسافران تركیه چه می شود؟
وزیر بهداشت در نامه ای خواسته مرزهای هوایی و زمینی ترکیه بسته شود. مدیرکل امور مرزی وزارت کشور و سخنگوی سازمان هواپیمایی اما اجرای این مورد را به بررسی های بیشتر و تصمیم ستاد ملی مدیریت کرونا منوط دانسته اند. با این وجود رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی نظر دیگری درباره مسدود شدن مسیر ترکیه دارد.
حرمت الله رفیعی به ایسنا می گوید: به نظر می آید وزارت بهداشت نمی تواند شرایط را کنترل و مدیریت کند و توپ را به زمین دیگری می اندازد و سفر را بعنوان گزک دست گرفته است. اگر این وزارت خانه نگران انتقال بیشتر بیماری از خارج کشور است، چرا به پروازهای شلوغ داخلی توجه نمی کند؛ تعداد پروازها و مسافران کیش به هیچ وجه با ترکیه قابل قیاس نیست.
او ضمن اشاره به کاهش سفر و پروازهای ترکیه، اظهار می کند: در حالت عادی بین ایران و ترکیه هفتگی ۲۰۰ فروند هواپیما مجوز پرواز دارند که در تعطیلات نوروز سال جاری، برخلاف سالهای گذشته نه تنها مجوز اضافه ای برای پروازهای این مسیر صادر نشد که تعداد پروازهای بین ایران و ترکیه از حدود ۲۸ به ۵ پرواز در روز رسید. چطور فکر می کنند حجم سفر در راه ترکیه زیاد شده است!؟
رفیعی می گوید: بهتر است برای متقاعد کردن مردم از آمارهای درست استفاده کنید. یک گزارش و آمار دقیق عرضه دهید که یک بیمار مبتلا به ویروس جهش یافته و یا کووید ۱۹ در میان مسافران ترکیه بوده است. وزارت بهداشت این آمارهایی را که می دهد در کجا ثبت کرده است؟ آیا دوائر نظارتی به آن دسترسی دارند؟ ما که بعنوان آژانس دار به سامانه ای که آمار افراد مبتلا در آن ثبت شده باشد دسترسی نداریم.
او اضافه می کند: چرا وقتی از مسافر خروجی و ورودی تست منفی می خواهند و یا قانون قرنطینه را برقرار کرده اند، این همه نگرانی دارند؟ مگر این که کنترل مسافران در مرزها گرفتار مشکل باشد. در بیشتر کشورها با همین قوانین، ترددهای بین المللی در حال انجام و تحت کنترل است.
وی در پاسخ به این سؤال که در صورت لغو پروازها تکلیف مسافرانی که بلیت یا تور خریده اند، چه خواهد شد، با سیاست مسدود کردن مرزها مخالفت کرد و خواهان تشدید نظارت ها شد و در ادامه اظهار داشت: مسافر ایرانی با هر دستوری که داده می شود فقط متحمل دلهره و نگرانی شده است. بطور قطع مسدود شدن مسیر ترکیه خیلی از مسافران ایرانی را گرفتار سرگردانی و بلاتکلیفی می کند.
ترکیه همچون مسیرهای پرتردد خارجی ایران به حساب می آید که سفر به آن تنها جنبه تفریحی ندارد. با عنایت به حجم سرمایه گذاری شهروندان ایرانی در این کشور برای خرید خانه، تردد به ترکیه در این سال ها و تا قبل از همه گیری کرونا افزایش قابل توجهی داشته است. از طرفی، با عنایت به محدود شدن پروازهای بین المللی ایران از سال ۹۸ خیلی از مسافران از مسیر ترانزیتی ترکیه برای دسترسی به مقصد مورد نظر استفاده می نمایند. علاوه بر این، با عنایت به فعال نبودن سفارتخانه های برخی کشورهای خارجی در ایران، شهروندان ایرانی به ناچار برای پیگیری امور تحصیلی، اداری و مهاجرتی از راه سفارتخانه های مقیم در ترکیه اقدام می کنند.
با این حال، شدت جهش ویروس کرونا از هفته گذشته در ترکیه برای ایران بعنوان همسایه شرقی این کشور نگران کننده شده است. خبرگزاری آناتولی در خبری از وزیر بهداشت ترکیه نقل کرده که آمار مبتلایان به انوع جهش یافته کرونا در این کشور درحال افزایش است و این آمار ۷۵ درصد کل مبتلایان را تشکیل می دهد. بر همین اساس، مقررات قرنطینه در خیلی از شهرهای ترکیه تمدید شده است.
۱۰ فروردین، علیرضا وهاب زاده ـ مشاور وزیر بهداشت ـ ضمن اشاره به این وضعیت، در توئیتر نوشت: سراسر شهرهای ترکیه در وضعیت قرمز است، اما هم پروازها به این کشور ادامه دارد و هم تورهای گردشگری برقرار است. گردشگران و مسافران به این همسایه شمال غربی کشورمان می توانند ناقل ویروس کشنده کرونای انگلیسی به داخل کشور باشند.
یک روز بعد از آن، سعید نمکی ـ وزیر بهداشت ـ در نامه ای به وزیر کشور و فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد کرونا درخواست کرد: با عنایت به شیوع گسترده بیماری کووید ۱۹ در کشور ترکیه با ویروس موتاسیون یافته، ایاب و ذهاب از راه مرزهای هوایی و زمینی با کشور مذکور به مدت یک هفته متوقف شود.
نمکی اظهار داشت: شهروندان ایرانی که در ترکیه به سر می برند و قصد ورود به کشور را دارند و همینطور اتباع کشور ترکیه که در ایران بوده و قصد خروج از کشور را دارند، می توانند با رعایت پروتکلهای مربوطه و انجام تست PCR و اطمینان از عدم آلودگی مبادرت به ورود و خروج کنند.
حسین قاسمی، مدیر کل امور مرزی وزارت کشور و دبیر کمیته امنیتی اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت کرونا در پاسخ به این درخواست، از بررسی همه جانبه پیشنهاد وزارت بهداشت در خصوص اعمال محدودیت های بیشتر در مرز با یک همسایه غربی در کمیته امنیتی اجتماعی و انتظامی ستاد ملی و عرضه گزارش جامع آن برای تصمیم گیری نهایی به ستاد ملی مدیریت کرونا اطلاع داده است.
مقصود اسعدی سامانی، دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی هم با گذشت پنج روز از درخواست وزیر بهداشت اطلاع داده که پروازهای ترکیه طبق برنامه در حال انجام می باشد و برنامه ای برای قطع پروازها بین ایران و ترکیه تا زمان ابلاغ رسمی ستاد مبارزه با کرونا وجود ندارد.
او گفته که مقرر است در جلسه آتی ستاد مبارزه با کرونا مبحث قطع پروازها بررسی شود، در صورتیکه ستاد برنامه قطع پروازها را ابلاغ کند پرواز شرکتهای هواپیمایی در راه ترکیه لغو خواهد شد.
ابوالقاسم جلالی، معاون هوانوردی و امور بین الملل سازمان هواپیمایی هم گفته است: تا کنون درخواستی در خصوص توقف پروازهای ترکیه به دست ما نرسیده است، اما در صورتیکه از جانب ستاد ملی مقابله با کرونا درخواستی در خصوص توقف یا ممنوعیت پروازهای خارجی یا داخلی شود، به سرعت آنرا اعمال خواهیم کرد.
این اولین بار نیست که ویروس کرونا عامل مسدود شدن مرز مشترک ایران و ترکیه می شود. ترکیه همزمان با شیوع کرونا از اسفندماه ۹۸ تا اواسط سال ۹۹ چندین بار مرز هوایی و زمینی با ایران را مسدود کرد و حتی بعد از باز شدن مرز هوایی، تا مدت ها نسبت به بسته ماندن مرز زمینی به بهانه ویروس کرونا اصرار داشت. در دیماه ۹۹ هم با شناسایی ویروس جهش یافته در خیلی از کشورها، قوانین سفر به ترکیه هم کمی محکم تر شد؛ اتباع بیگانه همچون ایرانیان برای سفر به این کشور به عرضه گواهی منفی تست کرونا تا ۷۲ ساعت پیش از پرواز ملزم شدند.
منبع: بن ایر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب