BonAir
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

بن ایر

موزه ای برای شکار و خانه ای برای خبرنگاران

موزه ای برای شکار و خانه ای برای خبرنگاران

به گزارش بن ایر، افتتاح خانه روزنامه نگاران، افتتاح موزه شکار، خسارت یک بلاگر به میل اُمام، لغو روادید با تاجیکستان و افتتاح یک نمایشگاه در چین همچون خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.


خبرگزاری مهر _ گروه جامعه؛ در این هفته یکی از خانه های تاریخی که مرمت شده بعنوان خانه روزنامه نگاران شهر شروع به کار کرد.
در مراسم افتتاحیه خانه روزنامه نگاران شهر که با حضور پیشکسوتان روزنامه نگاری و مدیران رسانه ها در خیابان شریعتی سه راه طالقانی نبش کوچه نراقی برگزار شد، مهدی عرفاتی سرپرست خانه روزنامه نگاران شهر اظهار داشت: همیشه یکی از دغدغه های روزنامه نگاران این بود که آنها با وجود تلاش هایی که برای پوشش رویدادها دارند خودشان از داشتن محلی که برای آنها حس هم افزایی بهمراه داشته باشد محروم هستند. اهالی رسانه از این موهبت بی بهره بودند تا این که سال قبل ایده خانه روزنامه نگاران مطرح و با اشتیاق پذیرفته شد. بنا داریم این خانه را محیطی فراهم نماییم که اهالی رسانه احساس مالکیت نسبت به این محیط داشته باشند. ما مقرر است خدمت گذار آنها باشیم. عرفاتی بیان نمود: آموزش و مهارت رسانه ای را با حضور اساتید این حوزه برگزار می نماییم همینطور گالری عکس خواهیم داشت از فعالیت عکاسان خبری بهره ببریم. امیدوارم این خانه فضای رسانه ای کشور را بهبود ببخشد. این خانه تاریخی متعلق به پزشک دوران پهلوی بوده است که چند سالی متروک بود تا این که شهرداری تهران آنرا مرمت کرده و در اختیار روزنامه نگاران قرار داد.
خسارت ۲ میلیاردی به «میل اُمام» در این هفته سرگرم داغ های مجازی در بستر شبکه های اجتماعی بودیم که تصاویری از آتشسوزی یک بنای تاریخی در گیلان دست به دست شد، تصاویری که هر چه زوایای پنهانش لایه برداری می شد همانند همان شعله های آتش از دل و جان می گداخت و می گذشت.
ماجرا زمانی تلخ و گزنده تر می شود که حریق این بنای تاریخی بوسیله ی یک بلاگر (فعال رسانه ای) صورت گرفته است، بلاگری که برای جذب مخاطب بیشتر، هویت، اصالت و تاریخ یک استان را به کبریت و بنزین سپرد.
این فعال مجازی در اقدامی ضد اخلاقی و رسانه ای برای ثبت تصاویری هیجان انگیز و مخاطب پسند، برج ثبت ملی شده میل اُمام املش را به آتش کشید، تا دود از سر مخاطبان و علاقه مندان به آثار تاریخی همانند شعله های آتش افروخته میل اٌمام بالا برود.
انتشار این فاجعه تاریخی و فرهنگی در املشِ متمدن و بازنشر تصاویر آتش بازی این بلاگر در فضای بی در و پیکر مجازی، با حجم سنگینی از واکنش های مردم فهیم و با اصالت گیلان روبرو شد و دیری نپایید با پیگیری های متولیان میراث فرهنگی، عوامل انتظامی و اطلاعاتی، فرد خاطی دستگیر شد.
ولی جهانی مدیرکل میراث فرهنگی استان گیلان از دستگیری و تشکیل پرونده برای فرد خاطی و مخرب برج «میل اٌمام» اطلاع داد و بیان نمود: هر چند این فرد بعد از دستگیری با عرضه تضامین و به قید وثیقه آزاد شد اما پرونده اش در دستگاه قضایی درحال رسیدگی است.
افتتاح نمایشگاه موزه ای «سرزمین مهر» در چین نمایشگاه «سرزمین مهر» شامل ۱۵۱ اثر تاریخی از موزه های تهران با حضور پرهام جانفشان، مشاور وزیر و سرپرست نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری، «تانک پینگ» رئیس نمایشگاه و «گائو ژونگ وی» استاندار سیچوان، به شکل رسمی در موزه دانشگاهی سیچوان راه اندازی شد. پرهام جانفشان در این افتتاحیه اظهار داشت: برای اولین بار است که در موزه دانشگاهی سیچوان واقع در شهر چنگدو چین، ۱۵۱ اثر تاریخی از موزه های رضا عباسی، آبگینه و سفالینه، فرش، هنرهای ملی و موزه مقدم به نمایش در می آید. وی ادامه داد: این نمایشگاه با موافقت سید رضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی و با حمایت علی دارابی قائم مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی کشور برگزار شده است و کشور چین هم متعهد به برگزاری نمایشگاهی متقابل از آثار تاریخی خود در ایران شده که در آینده نزدیک برگزار می شود. جانفشان تصریح کرد: نمایشگاه «سرزمین مهر» بعد از برگزاری در موزه سیچوان، به موزه های شهر های گوانجو و نانجینگ انتقال خواهد یافت و ادامه می یابد.
موزه ای برای شکار در رامسر این هفته حمیدرضا سلیمانی مدیرعامل مؤسسه موزه های دفینه اظهار داشت: موزه شکار بعنوان یکی از موزه های تخصصی این گروه روز ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ بعد از یک دوره عملیات توسعه و مرمت در بنای انبار قدیم ضلع جنوبی عمارت مرمر پردیس موزه ای رامسر راه اندازی می شود. این بنای ۸۵ مترمربعی که به دوره پهلوی متعلق می باشد، فضایی برای تجمیع، تخصیص و نمایش آثار پرارزش گنجینه های مؤسسه فرهنگی موزه های بنیاد با مبحث شکار است. وی اظهار داشت: شکار در دوره ای از تاریخ انسان نخستین، بعنوان یک منبع طبیعی برای ارتزاق بود. از طرفی ایران به علت داشتن تنوع گیاهی و اقلیمی کم نظیر دارای حیاط وحش بسیار متنوع بوده است اما از آنجائیکه ایران موزه ای با مضمون شکار نداشت از طرفی آثار زیادی با مضمون شکار در گنجینه مؤسسه موزه ها داشتیم قرار بر این شد تا موزه شکار ایجاد شود.
برپایی نمایشگاه هنر آسمانی در موزه رضا عباسی این هفته بمناسبت مبعث پیامبر اکرم (ص)، نمایشگاه خوشنویسی با عنوان هنر آسمانی در روز چهارشنبه ۱۰ بهمن ماه ۱۴۰۳ از ساعت ۱۴ تا ۱۶ راه اندازی شد.
این نمایشگاه که اولین نمایشگاه آثار زهرا میبدی و نفیسه تقوی است، شامل ۴۰ اثر خوشنویسی به خط نسخ و ثلث است. آثار عرضه شده در این رویداد به آیات قرآنی و روایات اختصاص داشته و هنرمندان کوشیده اند زیبایی های بصری هنر خوشنویسی اسلامی را به نمایش بگذارند.
ضرورت سهم روشن از درآمدهای پایدار دولت برای محافظت از آثار ثبتی نشست رسانه ای فاطمه داوری مدیرکل حفظ و احیا بناها، بافت ها و محوطه های تاریخی این هفته در سالن فجر وزارت خانه برگزار گردید. داوری در این جلسه به افزایش تعداد آثار ثبت ملی از ۸ هزار به ۳۴ هزار در سه دولت گذشته اشاره نمود و اضافه کرد: این آثار ملموس غیر منقول شامل ۱۴ هزار بنا و اثر، ۱۱۷ بافت تاریخی شهری و روستایی، ۲۰ هزار محوطه تاریخی هستند که بهمراه ۱۹۰ محدوده بافت ابلاغی شهری و چندین هزار روستای تاریخی محل اجرای تکالیف وزارت خانه در سطوح مختلف سیاست گذاری، برنامه ریزی و اقدام بشمار می روند.
وی با اشاره به اینکه لیست اولیه آثار ثبتی در تملک دولت بوده اند و آثار ثبتی اخیر در تملک بخش های خصوصی، مردم و سایر نهادها هستند به طرح این سوال پرداخت که آیا متناسب با این توسعه توانسته ایم زیرساخت ها و منابع لازم را برای محافظت از آنها فراهم کنیم؟
مدیرکل حفظ و احیا بناها، بافت ها و محوطه های تاریخی در ادامه طرح این سوال به اهتمام وزارت خانه در جهت توجه به تقویت محافظت از آثار ثبتی اشاره نمود و اضافه کرد: وزارت خانه به دنبال اینست که با کمک سایر دستگاه ها و نهادها زیرساخت های لازم را برای تحول جدی در افزایش توان محافظت از آثار ثبتی در کشور فراهم آورد.
داوری به اقدامات انجام شده همچون دریافت مجوز جذب ۴ هزار نیرو در توانمند کردن استان ها در حوزه حفاظت اشاره نمود و این اتفاق را انقلابی در تقویت ظرفیت درون سازمانی در حوزه محافظت از میراث فرهنگی عنوان نمود.
مشهد در سال ۱۴۰۴ نامزد شهر گردشگری دسترس پذیر می شود مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار داشت: سال ۱۴۰۴ مشهد نامزد شهر گردشگری دسترس پذیر اعلام می شود. مصطفی فاطمی، در اولین همایش تخصصی و توجیهی گردشگری دسترس پذیر، که با همکاری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی برگزار شد، بیان نمود: باید برند شهر دسترس پذیر را برای مشهد ایجاد کرد و این کلانشهر بعنوان شهر دوستدار افراد دارای معلولیت، افراد سالمند و دوستدار کودک حائز گردشگری دسترس پذیر معرفی شود که این امر با کمک نهادهای اجرایی و بخش خصوصی امکانپذیر است. مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: ظرفیت موردنیاز برای مناسب سازی شهر های زیارتی و دارای ظرفیت گردشگری وجود دارد و ایجاد برند شهر دسترس پذیر برای مشهد ضروری می باشد. وی خاطرنشان کرد: در کشور ما با عنایت به این که وارد جامعه سالمندی می شویم نیازمندی های اماکن گردشگری به دسترس پذیر بودن بیشتر احساس می شود، اما در این عرصه بسیار ضعیف عمل کرده ایم.
گشایش آسمان گردشگری ایران و تاجیکستان خبرنگار مهر این هفته در گزارشی منتشر کرد: با روی کار آمدن دولت جدید؛ روابط بین دو کشور ایران و تاجیکستان مورد پیگیری قرار|گرفت و مسعود پزشکیان به این کشور سفر کرد. پیرو این اتفاق مصوبه ای که به اشتباه نوشته شده بود، اصلاح گردید تا این که سفارت ایران در تاجیکستان اعلام نمود که برپایه مصوبه هیات وزیران ایران، از تاریخ ۱۵ بهمن ماه روادید هوایی میان ایران و تاجیکستان لغو می شود. بر مبنای مصوبه جدید هیات وزیران جمهوری اسلامی ایران، اتباع دارنده گذرنامه عادی ۲ کشور مجاز خواهند بود، بدون احتیاج به روادید از راه هوایی از مبدا جمهوری اسلامی ایران به مقصد جمهوری تاجیکستان و بالعکس به خاک یکدیگر سفر کرده و در هر دوره ۹۰ روزه به مدت ۳۰ روز اقامت کنند. وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، تاریخ اجرای این مصوبه را از ۱۵ بهمن ماه سال ۱۴۰۳ برابر با سوم فوریه ۲۰۲۵ اعلام نموده است. منتها این امتیاز هنوز شامل شهروندان ایران و تاجیکستان که از طریق زمینی و یا از راه کشورهای دیگر وارد تهران و یا دوشنبه شوند، نمی گردد.


منبع:

1403/11/13
09:13:49
5.0 / 5
52
تگهای خبر: آثار تاریخی , آموزش , تاریخی , تخصصی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴