BonAir
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

بن ایر

گزارش بن ایر؛

سفر صالحی امیری به خراسان رضوی از توسعه گردشگری تا بزرگداشت عطار

سفر صالحی امیری به خراسان رضوی از توسعه گردشگری تا بزرگداشت عطار

بن ایر: سیدرضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در سفری یک روزه به خراسان رضوی بر توسعه گردشگری این استان تأکید نمود.



خبرگزاری مهر، گروه استان ها: سیدرضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری روز دوشنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۳ در سفری فشرده و یک روزه به استان خراسان رضوی، برنامه های مختلفی را در دستور کار قرار داد که با اهمیت ترین آنها شامل شرکت در مراسم بزرگداشت عطار نیشابوری، دیدار با فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران حوزه گردشگری، سفر با قطار گردشگری مشهد-نیشابور و بازدید از اداره کل میراث فرهنگی استان بود.

بازدید از اداره کل میراث فرهنگی و قدردانی از کارکنان


وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در ابتدا از اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی بازدید و با کارکنان این مجموعه ملاقات و گفتگو کرد.
وی در این بازدید بر ضرورت تسریع در صدور مجوزهای در رابطه با کارهای گردشگری تاکید و اظهار داشت: با تفویض اختیارات بیشتر به استانها، روند صدور مجوزها باید با سرعت و دقت بیشتری صورت گیرد. این امر می تواند به جذب هرچه بیشتر سرمایه گذاران در عرصه گردشگری کمک شایانی کند.
وی به عملکرد موفق استان خراسان رضوی در روزهای نوروز اشاره نمود و اظهار داشت: برمبنای آمار و نظرسنجی های انجام شده، خراسان رضوی در زمره سه استان برتر کشور در ارائه خدمات به مسافران نوروزی قرار دارد. این موفقیت مرهون هماهنگی و همکاری تمامی دستگاه های اجرائی استان است.
صالحی امیری اضافه کرد: استانداردهای خدمات به زوار و گردشگران در مشهد باید به عنوان الگویی برای سایر شهرهای زیارتی کشور مورد توجه قرار گیرد.

صنایع دستی؛ چالش ها و راهکارهای پیش رو

وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به وضعیت صنایع دستی کشور اشاره نمود و اظهار داشت: حالا بالاتر از ۵۷۰ هزار هنرمند و صنعتگر در عرصه صنایع دستی فعالیت می نمایند. ما با سه چالش اصلی در این بخش مواجه هستیم که شامل ساماندهی تولیدکنندگان، بازاریابی داخلی و توسعه صادرات است.
وی از برنامه راه اندازی نخستین مرکز تخصصی عرضه صنایع دستی در خراسان رضوی آگاهی داد و اظهار داشت: این مرکز به عنوان الگویی برای سایر استانها خواهد بود و می تواند بستری مناسب برای معرفی و فروش محصولات هنرمندان سراسر کشور فراهم آورد.

دیدار با سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی در اتاق بازرگانی

صالحی امیری در قسمتی از برنامه های خود، در نشست تخصصی با فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران حوزه گردشگری در محل اتاق تجاری خراسان رضوی حضور یافت.

وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در این جلسه با اشاره به سیاستهای دولت سیزدهم اظهار داشت: دولت در عرصه اقتصاد نقش تسهیل گر را ایفا می کند نه مداخله گر. ما با ارائه بسته های حمایتی شامل زمین رایگان، تسهیلات بانکی با نرخ ترجیحی و صدور سریع مجوزها، بستر ضروری جهت جذب سرمایه گذاری در بخش گردشگری را فراهم آورده ایم.
وی از راه اندازی سامانه گردشگر کارت به عنوان یکی از با اهمیت ترین دستاوردهای اخیر این وزارتخانه نام برد و اظهار داشت: این کارت که با همکاری بانک مرکزی طراحی شده، امکان تبدیل ارزهای خارجی به ریال و استفاده آسان از خدمات مختلف را برای توریستهای خارجی فراهم می آورد. گردشگران می توانند هنگام خارج شدن از کشور، مبلغ باقی مانده را به ارز اصلی خود دریافت نمایند. این طرح تحولی بزرگ در صنعت گردشگری کشور شمرده می شود.

سفر با قطار گردشگری مشهد-نیشابور

در ادامه برنامه های سفر، صالحی امیری همراه با هیات همراه و جمعی از مسئولان استانی، با قطار گردشگری مشهد-نیشابور به شهر تاریخی نیشابور سفر کرد.
وی در حین این سفر درمیان خبرنگاران اظهار داشت: خط ریلی مشهد-نیشابور ظرفیت تبدیل شدن به یکی از جاذبه های منحصر به فرد گردشگری کشور را داراست. ما برنامه ریزی کرده ایم که با پیشرفت کیفیت خدمات و طراحی برنامه های فرهنگی ویژه در طول مسیر، این خط را به یک محصول گردشگری تمام عیار تبدیل نماییم.

وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اضافه کرد: توسعه گردشگری ریلی در دستور کار جدی وزارتخانه قرار دارد و در این راستا، پروژه های مختلفی برای بهسازی ناوگان و ایستگاه های قطار درحال اجراست.

شرکت در مراسم باشکوه بزرگداشت عطار نیشابوری

وی در نیشابور در مراسم بزرگداشت این شاعر و عارف نامدار ایرانی شرکت کرد و نیشابور را نماد تمدن زنده ایران زمین توصیف کرد و اظهار داشت: نیشابور با دارا بودن بالاتر از ۴۷۰۰ هکتار عرصه تاریخی ثبت شده، یکی از ارزشمندترین گنجینه های دیرینه شناسی کشور شمرده می شود. ما برنامه های جامعی برای معرفی هرچه بهتر این شهر تاریخی و ظرفیتهای بی نظیر آن داریم.

صالحی امیری از شروع فصل جدیدی از جستجوهای دیرینه شناسی در نیشابور آگاهی داد و اضافه کرد: تیمی متشکل از برجسته ترین باستان شناسان کشور کار بررسی و شناسایی آثار تاریخی این منطقه را با دقت و وسعت بیشتری پیگیری خواهند کرد.

بازدید وزیر میراث فرهنگی از مجتمع اخترشناسی و افلاک نمای خیام نیشابور

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، به همراه استاندار خراسان رضوی، امروز ۲۵ فروردین ماه با حاضرشدن در محل مجتمع اخترشناسی و افلاک نمای خیام نیشابور، از بخش های مختلف این مجموعه علمی-فرهنگی بازدید نمود.
مجموعه افلاک نمای خیام از پروژه های فاخر گردشگری و علمی کشور شمرده می شود که مشابه آن در ایران و منطقه خاورمیانه وجود ندارد. این مجموعه با بهره بردن از تکنولوژی های جدید در عرصه نجوم و فضانمایی، ظرفیت بالایی در توسعه گردشگری علمی، فرهنگی و آموزشی منطقه دارد.

بر اساس اعلام مسئولان پروژه، اولین اکران عمومی این مجموعه در نوروز سال جاری انجام شد و بهره برداری کامل و افتتاح رسمی مجموعه به زودی صورت خواهد گرفت.
جمع بندی و چشم انداز آینده
سفر یک روزه وزیر میراث فرهنگی به خراسان رضوی در حالی به انتها رسید که وی تاکید کرد: توسعه گردشگری در این استان از اولویت های اصلی وزارتخانه است.
وی بیان کرد: خراسان رضوی با دارا بودن قطب های مهم زیارتی، تاریخی و فرهنگی، ظرفیت تبدیل شدن به یکی از با اهمیت ترین مقاصد گردشگری منطقه را داراست. ما برنامه های ویژه ای برای جذب توریستهای خارجی به این استان داریم که به زودی عملیاتی خواهند شد.
صالحی امیری اضافه کرد: همکاری جامع دستگاه های اجرائی، بخش خصوصی و مردم می تواند خراسان رضوی را به الگویی موفق در صنعت گردشگری کشور تبدیل کند.


منبع:

1404/01/26
10:52:37
5.0 / 5
19
تگهای خبر: آثار تاریخی , آموزش , بهسازی , تاریخی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۵