سازمان جهانی گردشگری اعلام كرد:
خاورمیانه، پیشتاز رشد گردشگری بین المللی ۲۰۱۸
بن ایر: شمار گردشگران بین المللی در سال ۲۰۱۸ با رشد ۶ درصدی به ۱.۴ میلیارد نفر رسید و در این میان منطقه خاورمیانه بیشترین رشد را به خود مختص كرده است.
به گزارش بن ایر به نقل از ایسنا، سازمان جهانی گردشگری (WTO) اعلام نمود در سال ۲۰۱۸ میلادی در مجموع ۱.۴ میلیارد توریست بین المللی سفر كرده اند كه در مقایسه با آمار سال ۲۰۱۷ میلادی نشان از رشد ۶ درصدی دارد.
قبل از این و در چشم انداز طولانی مدت سازمان جهانی گردشگری كه در سال ۲۰۱۰ انتشار یافته بود، ۱.۴ میلیارد توریست بین المللی برای سال ۲۰۲۰ پیش بینی شده بود و این بدان معناست كه رشد چشمگیر این صنعت در چند سال اخیر باعث شده آمارهای گردشگری دو سال از پیش بینی ها باز جلوتر باشد.
همین طور رشد ۶ درصدی گردشگری بین المللی در سال ۲۰۱۸ در حالی به ثبت رسیده است كه اقتصاد جهانی در این سال ۳.۷ درصد رشد داشته است.
در این میان منطقه خاورمیانه با رشد ۱۰ درصدی پیشتاز گردشگری بین المللی پارسال میلادی بوده است و سپس آن آفریقا با رشد ۷ درصدی و منطقه آسیا پاسیفیك و اروپا هر كدام با ۶ درصد رشد قرار گرفته اند اما حضور توریستهای خارجی در منطقه آمریكا رشد ۳ درصدی را ثبت كرده كه در واقع پائین تر از متوسط جهانی است.
«زوراب پولولیكاشویلی» دبیر كل سازمان جهانی گردشگری سازمان ملل در این باره توضیح داد: رشد گردشگری در چند سال اخیر به خوبی نشان داده كه امروزه این بخش یكی از قدرتمندترین محركه های رشد اقتصادی و توسعه است. مسئولیت ما این است كه این صنعت را به شكلی پایدار مدیریت نماییم تا كشورها به منفعت واقعی از این توسعه از راه اشتغال زایی و كارآفرینی دست یابند و هیچ كس جا نماند. بنا بر این است كه تمركز سازمان جهانی گردشگری در سال ۲۰۱۹ بر روی آموزش، مهارت ها و احداث اشتغال است.
آمار منطقه ای ورود گردشگران بین المللی در اروپا به ۷۱۳ میلیون نفر در سال ۲۰۱۸ (رشد ۶ درصدی در مقایسه با ۲۰۱۷) رسیده است كه به صورت جزئی تر جنوب اروپا و مدیترانه (۷ درصد)، شرق و مركز اروپا (۶ درصد) و غرب اروپا باز (۶ درصد) رشد در مقایسه با سال قبل داشته اند. منطقه شمال اروپا باز به سبب كاهش شمار گردشگر های خارجی در بریتانیا، رشدی در مقایسه با ۲۰۱۷ نداشته است.
آسیاپاسیفیك باز در مجموع میزبان ۳۴۳ میلیون نفر (رشد ۶ درصدی) بوده است كه به ترتیب در این منطقه جنوب شرقی آسیا (۷ درصد)، شمال شرق آسیا (۶ درصد) و جنوب آسیا (۵ درصد) رشد داشته اند. اقیانوسیه باز رشد متوسط ۳ درصدی را در جذب توریست بین المللی به ثبت رسانده است.
۲۱۷ میلیون نفر باز پارسال میلادی، منطقه آمریكا را بعنوان مقصد گردشگری خود انتخاب كردند كه رشد ۳ درصدی را برای این منطقه رقم زده است. آمریكای شمالی با رشد ۴ درصدی پیشتاز است و سپس آن آمریكای جنوبی با رشد ۳ درصدی قرار دارد اما منطقه آمریكای مركزی و كارائیب رشد منفی ۲ درصد را به ثبت رسانده كه بخشی از آن ناشی از توفان های سهمناك ایرما و ماریا در سپتامبر ۲۰۱۷ است.
آمارهای به دست آمده از منطقه آفریقا نیز حاكی از رشد ۷ درصدی ورود گردشگری بین المللی و رسیدن به ۶۷ میلیون گردشگر دارد كه در این میان شمال آفریقا و جنوب صحرای بزرگ آفریقا به ترتیب رشد ۱۰ و ۶ درصدی داشته اند.
اما منطقه خاورمیانه با رشد ۱۰ درصدی بهترین عملكرد را به نام خود به ثبت رسانده است و شمار گردشگر ها خارجی ورودی به این منطقه به ۶۷ میلیون نفر در سال ۲۰۱۸ رسیده است.
چشم انداز سال ۲۰۱۹ بر اساس روند كنونی، چشم انداز اقتصادی و شاخص اطمینان سازمان جهانی گردشگری، پیش بینی می شود شمار گردشگران بین المللی در سال ۲۰۱۹ با ۳ تا ۴ درصد رشد همراه باشد و همچنان به روند صعودی خود ادامه دهد. ثابت ماندن قیمت سوخت به معنای سفرهای هوایی با قیمت مناسب می باشد و خطوط هوایی باز در خیلی از مقاصد در حال بهبود و توسعه است كه تنوع بازارهای مبدا گردشگری را تسهیل می كند. پیش بینی ها همین طور حاكی از حضور قدرتمند بازارهای مبداء نوظهور همچون هند و روسیه و همین طور كشورهای كوچك تر آسیایی چون امارات است.
از طرف دیگر، كاهش رشد اقتصاد جهانی، شرایط نامشخص برگزیت و تنش های جغرافیای سیاسی و تجاری باعث شده برخی سرمایه گذاران و مسافران فعلا دست نگه دارند و اقدامی نكنند.
رئیس سازمان جهانی گردشگری در اختتام عنوان كرد: دیجیتال سازی، مدلهای كسب و كار جدید، سفرهای ارزان تر و تغییرات اجتماعی همچنان صنعت گردشگری در سال ۲۰۱۹ را شكل می دهند بدین سبب مقاصد گردشگری و همین طور كمپانی ها باید خودرا با این شرایط وفق دهند تا همچنان در عرصه رقابت باقی بمانند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب