BonAir
بن ایر

نگاهی به دغدغه های هنرمندان عشق و آتش

وقتی چشم امیدمان به گردشگر های خارجی است!

وقتی چشم امیدمان به گردشگر های خارجی است!

بن ایر: میناكاری را هنر عشق و آتش توصیف می كنند؛ عشقی كه به واسطه هنر روی ظرف نقش می بندد و برای ماندگاری به آتش سپرده می شود. هنری كه این روزها به دلیلهای مختلفی حال و روز چندان خوشی ندارد.


میناكاری باز همچون صنایع دستی است كه به سبب افزایش قیمت مواد اولیه، به ناچار گران شده و به همین سبب بخشی زیادی از خریداران ایرانی اش را از دست داده و چشم به دست گردشگر های خارجی دوخته است.
مهدیه جعفری كه در استان اصفهان كارِ تولید آثار مینا را انجام می دهد، درباره مشكلات و دغدغه های تولید و فروش به ایسنا می گوید: با عنایت به گران شدن ظروف اولیه كار میناكاری، قیمت فروش هم افزایش یافته است و طبیعتاً مشتری كمتری دارد؛ در واقع وضعیت بازار اصلاً خوب نیست.
او با اشاره به اینكه «میزان فروش آثار میناكاری نسبت به سال های گذشته بسیار كمتر شده است»، ادامه می دهد: با عنایت به افزایش قیمت، خیلی از مردم اصلاً توان خرید ندارند. همین سوژه سبب شده كه تولید ما باز بسیار كاهش پیدا كرده است. اگر تا سال قبل ۱۰ بشقاب میناكاری سفارش می دادیم، الان به نصف كاهش پیدا كرده است.
جعفری برگزاری نمایشگاه های صنایع دستی را در بهبود وضعیت بازار مؤثر می داند و می گوید: از آنجایی كه مردم ایران كه نمی توانند بخرند، نمایشگاه ها می توانند كمك كنند كه حداقل كارهایمان را به خارجی ها معرفی و صادر نماییم.
اما سیدسعید قادری، عرضه كننده آثار میناكاری در بازار عودلاجان تهران وضعیت بازار صنایع دستی را به سبب حضور توریستهای خارجی خوب توصیف می كند و می گوید: الان مصرف داخلی صنایع دستی كم شده است، مگر آنكه ارگان ها خریداری كنند. همین طور افزایش قسمت منجر به كاهش تولید شده است؛ اما وضعیت خرید گردشگر های خارجی خوب است.
او ادامه می دهد: بطور كلی در ماه آخر سال ارگان ها از ما خریداری می كنند و وضعیت بازار خوب است. در طول سال باز اغلب گردشگر های خارجی یا كسانی كه می خواهند سفر خارجی بروند، مشتریان ما هستند.
همچنین مجید قلع ریز، هنرمند میناكار در استان اصفهان باز در سخنانی درباره دغدغه های كاری خود، به ایسنا می گوید: متأسفانه تولید ما به خاطر شرایط بازار، بسیار كاهش یافته است. بعنوان مثال قیمت لعاب ۷ برابر و رنگ ۵ برابر و بطور كلی جنس هم در بازار كم شده است. بعنوان مثال الان خودم دنبال مس هستم، اما می گویند نیست!
او همین طور درباره طرح های تكراری میناكاری، اظهار می كند: به خاطر كاهش دستمزد هنرمندان، نقاش خوب هم بسیار كم شده است. نقاش های جدید در اصفهان بسیار كم است و بسیاری كسانی كه كار می كنند هم آموزش خوب ندیده اند. قدیمی ها كم كار شده اند یا به سراغ شغل های دیگر رفته اند. نقاشی ها به گونه ای شده است كه فقط نما دارد و اصولی ندارد. در واقع تمام طراح ها تكراری شده اند و دیگر خلاقیت چندانی وجود ندارد.



1397/12/11
17:47:23
5.0 / 5
4448
تگهای خبر: آموزش , توریست , خرید , سفر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱