گزارش بن ایر به نقل از مهر
پاركینگ هواپیماها در تهران، موزه می شود
به گزارش بن ایر هواپیماهایی كه روزی بر فراز ایران مثل عقاب پرواز می كردند حالا بعد از اتمام ماموریتشان دوره بازنشستگی را نزدیك فرودگاه مهرآباد می گذرانند؛ جایی كه مقرر است موزه هوایی شود.
به گزارش بن ایر به نقل از مهر، مركز نمایش های هوایی در شهرك اكباتان واقع شده جایی كه باآنكه به مركز شهر دور است اما نزدیك به فرودگاه مهر آباد قرار دارد. هر زمان هواپیمایی از دور خارج شد و یا ماموریتش به آخر رسید به این مركز منتقل می شود. مركز نمایش های هوایی زیر نظر وزارت دفاع قرار دارد و سازمان هواپیمایی هم ناظر بر آن است. این مركز بخشی به نام توسعه هوانوردی و گردشگری دارد كه ماموریتش ایجاد موزه هوانوردی و كوشش برای ایجاد رفاه كاركنان صنعت هوانوردی و آموزش دوره های مختلف در رابطه با صنعت هوایی به مردم است.
این مركز حالا بعنوان مركز نمایش های هوایی و موزه صنعت هوایی در میان اهالی تهران شناخته شده است. برخی از هواپیماهای از رده خارج شده در محوطه باز چند هكتاری قرار دارد كه با ظاهری سالم و ناسالم پذیرای بازدیدكنندگانی است كه به آنجا رجوع می كنند.
بازدیدكنندگان داخل بعضی از هواپیماها می شوند. نخستین جایی كه به سراغش می روند كابین خلبان است. خیلی از این هواپیماها در داخل كابین خلبان چیزی جز چند تكه آهن پاره باقی نمانده. بعضی از آنها صندلی های پلاستیكی و فلزی دارند. با این وجود خیلی ها می نشینند و عكس می گیرند. وقتی تعداد بازدیدكنندگان در داخل هواپیما زیاد می شود مردم سر شوخی را باز می كنند. از همراهانشان می خواهند كه هواپیما را هدایت كنند.
بعضی از این هواپیماها هنوز صندلی های وی آی پی را نگه داشته اند. داخل بعضی از آنها موكت كار شده و آئینه كاری های زیبایی دارد. اما تعدادی دیگر نه صندلی دارند نه تزئیناتی. گویا هر آنچه كه به كار می آمده از داخل كابین مسافران هم برداشته شده است. بازدیدكنندگانی كه مدتها پیش به اینجا آمده بودند می گویند كه «هواپیما قبلاً سالم تر بود. الان چیزی از آن باقی نمانده. شاید به جهت اینكه می توانستند از همان قطعات هم استفاده كنند. قبلاً در وی آی پی تخت هم وجود داشت، اما الان نیست.»
مقرر است مركز نمایش های هوایی شكل و شمایل موزه ای به خود بگیرد. بخشی از این مجموعه ساختمانی است كه به آن ساختمان موزه هوایی می گویند. داخل آن شبیه به انبار است. همه تجهیزات مربوط به هواپیما داخل آن به معرض نمایش گذاشته شده. سرسره نجات هم وسط سالن قرار دارد با این توضیح كه در مدت تنها سه ثانیه باز خواهد شد و مسافران در حالت اضطرار از آن به بیرون هواپیما هدایت می شوند. در بخش دیگری انواع جعبه های سیاه به معرض نمایش گذاشته شده با كمترین اطلاعات درباره آنها.
با وجود اینكه این مركز قابلیت تبدیل به موزه صنعت هوایی را دارد اما مقرر است تا آخر امسال تجهیز شده و مردم بتوانند حداقل چند ساعتی را در این مركز وقت گذرانده و با صنعت هوایی آشنا گردند همینطور قرار شده تا دوره های آموزشی در رابطه با صنعت هوانوردی مانند مهمانداری و آموزش پرواز با پاراگلایدر و پرنده های سبك برگزار گردد. باید دید آیا این مركز با عنایت به قابلیتی كه دارد چنین اقداماتی را انجام خواهد داد تا بتواند به جمع موزه ها و مراكز تفریحی تهران تبدیل گردد یا نه.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب