دندان انسان نئاندرتال كرمانشاه در میان 10 كشف اخیر جهان
به گزارش بن ایر دندان انسان نئاندرتال عار وزمه اولین مدرك قطعی از وجود انسان نئاندرتال در ایران است كه معرفی آن توجه رسانه های جهان را به جایگاه مهم ایران در عرصه پژوهش های دیرینه شناسی و دیرین انسان شناسی جلب كرد.
به گزارش بن ایر به نقل از ایسنا، مجله دیرینه شناسی آمریكا در آخرین شماره سال ۲۰۱۹ ده كشف جدید دیرینه شناسی در جهان را معرفی نمود.
این مجله بین المللی دندان نئاندرتال یافت شده در غار وزمه كرمانشاه كه نتایج پژوهش های جدید آن امسال، توسط تیمی از پژوهشگران موزه ملی ایران و چند موزه و دانشگاه فرانسوی و ایرانی منتشر گردید را یكی از این ده كشف اخیر دیرینه شناسی و دیرین انسان شناسی عنوان كرده است.
در صفحه معرفی این كشفیات جدید، درباره ی دندان غار وزمه كرمانشاه آمده است: "دندانی كه چند دهه پیش در كوه های زاگرس یافت شده بود و تصور می شد مربوط به انسان مدرن باشد، در واقع متعلق به كودك نئاندرتالی است كه بین هفتاد تا چهل هزار سال پیش زندگی می كرده است. بررسی دوباره این دندان با تكنیك های مدرن امكان این شناسایی و گاه نگاری را فراهم نموده است.
محققان می گویند این اولین شواهدی است كه نشان داده است نئاندرتال ها در ایران كنونی زندگی می كرده اند. این گونه، قبل از انقراض اش در چهل هزار سال قبل، در بخش های بزرگی از اروپا و غرب آسیا می زیست.
این دندان آسیای كوچك كه در اواخر دهه ۱۳۷۰ در غار وزمه كشف شد، مربوط به كودك نئاندرتالی است كه در زمان مرگ بین شش تا ده سال سن داشته است. در بررسی این دندان از راه بُرش نگاری پرتو ایكس كه با دستگاه تصویربرداری سه بعدی میكرو سی تی انجام شد، تصویر سه بعدی مینا و عاج دندان تهیه و بر مبنای مطالعه و اندازه گیری آن مشخص شد كه دندان مربوط به انسان نئاندرتال است.
دندان وزمه اولین مدرك قطعی از وجود انسان نئاندرتال در ایران است و معرفی آن امسال توسط پژوهشگران توجه رسانه های جهان را به جایگاه مهم ایران در عرصه پژوهش های دیرینه شناسی و دیرین انسان شناسی جلب كرد."
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب