گزارش بن ایر
شورایعالی شهرسازی طراحی بافت شهری برای پادگان ارومیه را تاییدكرد
به گزارش بن ایر با تصویب شورایعالی شهرسازی، اراضی پادگان لشكر ۶۴ ارومیه كه قرار بود در سال ۹۲ به بافت شهری افزوده شود، چند دستگاه ملی و محلی بعد از ۷ سال مسئول تهیه طراحی ویژه این اراضی خواهند شد.
به گزارش بن ایر به نقل از مهر، شورایعالی شهرسازی و معماری در جهت اجرای ماده ۳ قانون فروش و انتقال پادگان ها و سایر اماکن نیروهای مسلح به خارج از حریم شهرها مصوب اول شهریور ۸۸ مجلس شورای اسلامی، با الحاق پادگان ۷۴ هکتاری لشکر ۶۴ نیروی زمینی ارتش واقع در ارومیه در آبان ماه ۹۲ با موافقت رهبر معظم انقلاب و تصویب شورایعالی شهرسازی و معماری به بافت شهری موافقت نمود.
نهایتاً بعد از ۶ سال در تاریخ ۵ اسفند سال قبل با طراحی اراضی پادگان لشکر ۶۴ ارومیه هم موافقت کرد؛ مقرر است بعد از ۷ سال این طرح بار دیگر در شهریور ۹۹ با رفع ایرادات وارده از جانب شورایعالی شهرسازی و معماری، به صحن شورایعالی برگردد.
ماده ۳ قانون فروش و انتقال پادگان ها و اماکن نیروهای مسلح به خارج از حریم شهرها به شرح زیر است:
ماده ۳. به وزارت مسکن و شهرسازی، شهرداری ها و سایر دستگاه های اجرایی اجازه داده می شود با هماهنگی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح کشور، عرصه و اعیان پادگان ها و سایر اماکن مبحث این قانون را به قیمت کارشناسی روز خریداری و یا برای جابه جایی توافق نمایند. ارزش زمین به صورت تفکیک نشده سی و پنج درصد (۳۵%) ارزش کاربری مسکونی تفکیک شده و همجوار املاک مبحث خریداری یا توافق، منظور خواهد شد. طرح شهرسازی اراضی مذکور به منظور تأمین سرانه کاربری های عمومی شهری موردنیاز منطقه حداقل چهل درصد (۴۰%) و هم تأمین منابع مالی موردنیاز برای انتقال مذکور، در اراضی کمتر از ده هکتار باید به تصویب کمیسیون ماده (۵) قانون تأسیس شورایعالی شهرسازی و معماری ایران مصوب ۲۲ مرداد ۱۳۵۱ و در اراضی با مساحت بیشتر از آن به تصویب شورایعالی شهرسازی و معماری ایران برسد.
بر اساس مصوبه ۵ اسفند ۹۸ شورایعالی شهرسازی، دستگاه های مختلف ملی و استانی طی کارگروهی به ریاست استاندار آذربایجان غربی موظف به طراحی فضای شهری تا آخر شهریور سال جاری شده اند؛ شورایعالی شهرسازی و معماری و اداره مهندسی ارتش بعنوان نهادهای ملی و ادارات کل راه و شهرسازی، نظام مهندسی ساختمان، دانشگاه ارومیه، میراث فرهنگی، ثبت اسناد، آب و فاضلاب و شهرداری ارومیه بعنوان نهادهای محلی اعضای کارگروه طراحی فضای شهری برای این پادگان هستند.
گفتنی است برخی از بناهای تاریخی ارومیه تا پیش از این در محدوده پادگان لشکر ۶۴ نیروی زمینی ارتش قرار داشته است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب