BonAir
بن ایر

رفت وآمد ایرانیان به امارات متوقف شد؟

رفت وآمد ایرانیان به امارات متوقف شد؟

امارات، حدود یک ماه پیش صدور ویزای توریستی را برای شهروندان ۱۳ کشور مسلمان همچون ایران متوقف کرد. بعد از آن، رفت و آمد گردشگران رژیم اسرائیل به این کشور شروع شد. حالا این سوال مطرح است رفت و آمد اتباع ایرانی و آن ۱۲ کشور دیگر به امارات کامل متوقف شده است؟


حرمت الله رفیعی ـ رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ـ درباره آخرین وضعیت رفت و آمد اتباع ایرانی و اماراتی به ایسنا، اظهار داشت: پروازهای بین امارات و ایران متوقف نشده و همچنان برقرار است، اما ویزای توریستی صادر نمی گردد و رفت و آمد گردشگری به این کشور فعلا متوقف شده است.
او افزود: اطلاع دارم صدور ویزای تجاری و کاری از سوی امارات، سخت و محدود شده است.
رفیعی، سیاست جدید امارات در توقف صدور ویزای توریستی و کار را بی تأثیر در رفت و آمد ایرانی های مقیم در آن کشور دانست و اضافه کرد: محدودیت تازه امارات روی سفر و رفت و آمد ایرانی های مقیم در آن کشور تاثیری نداشته و آنرا محدود نکرده است.
او درباره احتمال توقف پروازهای امارات با عنایت به اعمال این محدودیت، به ایسنا اظهار داشت: بعید است چنین اتفاقی رخ دهد. بیشترین مصرف کننده پروازهای این مسیر، تجار، ایرانی های مقیم در خارج از کشور و مسافران ترانزیتی هستند. از طرفی با عنایت به رقابتی که حضور هواپیمایی قطر در آسمان ایران بوجود آورده و منافعی که هواپیمایی امارات در ایران دارد، بعید است این پروازها متوقف شود.
امارات صدور ویزای توریستی را همزمان با همه گیری ویروس کرونا، بسته شدن مرزها و تعلیق پروازها متوقف کرد. اما در تابستان، بعد از بازگشایی مرزها و ازسرگیری محدود پروازهای این کشور به ایران، اعلام گردید بخش ویزای سفارت امارات در تهران به درخواست های ویزا رسیدگی می کند، ولی مدتی بعد، مرتضی قربانی ـ دبیر انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران ـ به ایسنا اطلاع داد که «سفارت امارات از زمان بازگشایی به درخواست های ویزا پاسخی نداده و عملا رسیدگی آنها را برای اتباع ایرانی متوقف کرده است.» صدور ویزای توریستی امارات توسط سفارتخانه این کشور صورت نمی گیرد و اداره مهاجرت و وزارت کار صدور این ویزا را معمولا تایید می کند.
مسعود دانشمند ـ عضو اتاق بازرگانی و دبیرکل خانه اقتصاد ایران ـ هم در گفتگو با روزنامه اعتماد درباره توقف صدور ویزای امارات برای ایرانیان و اثر آن بر تجارت بین دو کشور، گفته است: این مورد تازگی ندارد و از بهمن ماه سال قبل و بعد از شیوع کرونا حدودا صدور ویزا برای ایرانی ها متوقف گردید، اما هم اکنون رسانه ای شده است. شیوع کرونا برنامه ریزی تجاری همه کشورها را بر هم زد و صدمه های اقتصادی زیادی را هم به دنبال داشت. البته این قضیه تنها به کرونا ارتباط ندارد و امارات در این خصوص هنوز شفاف سازی نکرده است.
او اضافه کرده است: حتی برای افرادی که وقت مصاحبه سفارت امریکا هم دارند ویزای امارات صادر نخواهد شد، اما به نظر می آید در شرایط کنونی این مسئله بیشتر شبیه تبلیغات سیاسی است.
دبیرکل خانه اقتصاد ایران ضمن اشاره به فعالیت تجار ایرانی، گفته است: این قضیه به فعالیت تاجرانی که در امارات دفتر کاری دارند و دارای اقامت این کشور هستند، ضربه ای نمی زند و بعد از برداشتن لغو پروازها در هفته، یک یا دو پرواز به امارات انجام می شود و این افراد هم مشغول کار خود هستند.
دولت امارات متحده عربی، اواخر آبان ماه سال جاری اعلام نمود روند صدور روادید کار و توریستی را برای شهروندان کشورهای ایران، ترکیه، لبنان، سوریه، افغانستان، لیبی، یمن، سومالی، الجزایر، کنیا، عراق، پاکستان و تونس متوقف کرده است. امارات درباره علل این تصمیم، هنوز شفاف سازی نکرده اما برخی منابع خبری آنرا به مسائل امنیتی و همینطور سیاست نرمال سازی روابط این کشور با رژیم صهیونیستی ربط داده اند.
مقامات این کشور گفته اند این قانون، شامل حال افرادی که روادید معتبر امارات دارند، نمی گردد و ویزاهای حادث از خرید املاک برای شهروندان تمام کشورها به قوت خود اعتبار دارد.
با این حال، کارگزاران ویزا به افراد دارای مجوز اقامت در امارات و ویزای اقامتیِ مُهر شده، که تابعیت یکی از این ۱۳ کشور را دارند، سفارش می کنند اگر قصد خروج از امارات متحده عربی و یا بازگشت به این کشور را دارند حتما بررسی نمایند که مشمول گزینه «بدون مانع برای سفر» باشند.
شهریورماه ۱۳۹۹، درحالی که امارات هنوز قانون توقف صدور ویزا برای اتباع ۱۳ کشور عموما مسلمان را علنی وعملی نکرده بود، وزیر گردشگری رژیم صهیونیستی، صلح با این کشور را به نفع گردشگری و حمل و نقل هوایی دانست. در ۲۶ آذرماه، زمانی که دیگر قانون محدودیت ویزا برای اتباع ۱۳ کشور اجرا شد، روزنامه واشنگتن پست گزارش کرد که از آغاز پروازهای تجاری بین امارات و اسرائیل، حدود ۵۰ هزار گردشگر اسرائیلی به امارات سفر کرده اند.
امارات، که چهارمین شریک تجاری ایران به شمار می آید، پیشبینی کرده است ادامه رفت و آمد گردشگر های اسرائیلی به سرمایه گذاری در زمینه تکنولوژی، کشاورزی و تسلیحات منجر خواهد شد.
بنا به گزارش رئیس اتاق بازرگانی ایران و امارات، مجموع تجارت بین دو کشور در سال مالی ۲۰۲۰ - ۲۰۱۹ به حدود ۱۳.۴ میلیارد دلار رسیده است که ۴.۵ میلیارد دلار صادرات ایران و ۸.۹ میلیارد دلار واردات از امارات بوده است.




منبع:

1399/10/06
22:59:06
5.0 / 5
1217
تگهای خبر: پرواز , تكنولوژی , توریست , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳