BonAir
بن ایر

مدیرعامل صندوق احیا اعلام كرد

تبدیل كاخ شهرستانك به بوتیك هتل

تبدیل كاخ شهرستانك به بوتیك هتل

به گزارش بن ایر مدیرعامل صندوق احیا اظهار داشت: می خواهیم عمارت شهرستانک هم یک بوتیک هتل باشد هم باید بتواند فضای بهداشتی درمانی را ارائه کند تا برای نخستین بار مردم یک حمام ایرانی را به مفهوم واقعی آن ببینند.



به گزارش بن ایر به نقل از مهر، هادی میرزایی مدیرعامل و رئیس هئیت مدیره صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی ضمن بازدید از برخی بناهای تاریخی همچون کاخ موزه سلیمانیه، حمام تاریخی مصباح و کاروانسرای شاه عباسی کرج، در نشستی مشترک با فریدون محمدی مدیرکل میراث فرهنگی استان البرز به بررسی وضعیت کاروانسرای شاه عباسی کرج برای تعیین تکلیف کاربری و بهره برداری از این بنا پرداخت.
وی با تاکید بر اینکه اگر در بعضی بناهای تاریخی شاهد وجود مشکلاتی هستیم به سبب انحراف بهره بردار از سیاست ها و کاربری های تعریف شده بوده اظهار داشت: مهم ترین رویکرد صندوق احیا در سفرهای استانی از یک سو شنیدن دغدغه ها و نظرات مدیرانی است که در خط مقدم عملیات حفاظت از ابنیه تاریخی و توسعه صنایع دستی و گردشگری قرار دارند و از دیگر سو، چاره اندیشی برای رفع مشکلات و توسعه زمینه های همکاری طرفین است.
او با اشاره به اینکه در واگذاری های جدید، مهم ترین رویکرد صندوق احیا، پررنگ کردن نقش حفاظت محور است افزود: بهره برداری زمانی اثربخش است که در امتداد ماموریت های تعیین شده باشد. در غیر این صورت بنای تاریخی بجای آنکه نشان دهنده هویت و اصالت آن باشد، تبدیل به فضایی برای رستوران و پذیرایی و … خواهد شد.
مدیرعامل صندوق احیا، در مورد واگذاری حق بهره برداری کاخ شهرستانک بمنظور مرمت و احیا در فراخوان عمومی اخیر صندوق احیا، اظهار داشت: این مورد هم در حجم سرمایه گذاری و هم در انتخاب سرمایه گذار ذی صلاح، متمایز و ویژه است. از این جهت که در یک روستا یک سرمایه گذار بومی توانمند و خوش فکر و مشتاق هویت تاریخی و فرهنگی، با ایجاد هم افزایی با مدیران استان، تلاش خواهد داشت تا علاوه بر احیا بنا، یک روستا را احیا کند.
سبک زندگی ایرانی در بنای شهرستانک
میرزایی اشاره کرد: در بنای شهرستانک می خواهیم با نمایش داستان ها و روایت ها، هویت بنا را احیا نماییم. می خواهیم این بنا هم یک بوتیک هتل باشد که هم باید بتواند فضای بهداشتی درمانی را ارائه کند تا برای نخستین بار مردم یک حمام ایرانی را به مفهوم واقعی آن ببینند و با سبک زندگی ایرانی آشنا گردند.
او افزود: حتی در فضای پذیرایی نیز باید از پذیرایی مدرن دوری کرده و سبک غذایی و پذیرایی ایرانی احیا شود. در بحث تجهیز نیز سرمایه گذاران مکلف اند از تجهیزات متناسب با دوره تاریخی که بنا تولید شده است استفاده کنند تا بازدیدکنندگان شاهد یک سبک زندگی ایرانی باشند.
او اشاره کرد: باتوجه به این که این بنای فاخر قسمتی از هویت روستا شمرده می شود، باید به احیای روابط با مردم بومی منطقه پرداخت و با بهره گیری از ظرفیت های موجود، زمینه ایجاد مشارکت های مردمی را فراهم نمود.
لزوم رعایت خطوط قرمز در بهره برداری از بناها
مدیرعامل صندوق احیا با تاکید بر لزوم رعایت خطوط قرمز تعیین شده برای بهره برداری از بناهای تاریخی فرهنگی اظهار داشت: هدف از واگذاری حق بهره برداری کاروانسرای شاه عباسی کرج تبدیل کردن آن به رستوران نبود بلکه هدف مرمت این بنا بود که متأسفانه این خط قرمز رعایت نشده است.
او اضافه کرد: می توانیم با پررنگ کردن کارهای فرهنگی و سرعت بخشیدن به این رویکرد، شاهد بهره برداری مطلوب و متناسب با هویت بنا باشیم. حتی می توان تمهیدی اندیشید که همزمان با مرمت، این بنا مورد بهره برداری فرهنگی قرار بگیرد تا جامعه متوجه شود رویکرد میراث فرهنگی، تبدیل بناهای تاریخی به فضای پذیرایی صرف نیست.
پیشنهاد راه اندازی پایانه صادراتی صنایع دستی و فرش دستباف
میرزایی یکی از رسالت های مهم صندوق احیا در ماموریت جدید خودرا توسعه، ترویج، تشویق و تکریم هنرمندان صنایع دستی و فرش دستبافت عنوان نمود و اضافه کرد: یکی از دغدغه های همیشگی وزارت میراث فرهنگی، توجه به نقش بافندگان در میراث فرهنگی بوده است. خوشبختانه در این راستا، صندوق احیا همکاری تنگاتنگی با مرکز ملی فرش و معاونت صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دارد و اگر ظرفیت های قانونی پیش بینی شده عملیاتی شود، نقش صندوق در پشتیبانی از صنایع دستی و فرش دستباف بسیار پررنگ تر می شود.
او با یادآوری دستور رئیس جمهور در خصوص بیمه شدن یک میلیون و ۴۰۰ هزار بافنده فعال حوزه فرش دستباف اظهار داشت: خوشبختانه قسمتی از این کار انجام شده و از مدیران استان البرز نیز درخواست می نماییم چنانچه بافنده یا تولیدکننده ای در این عرصه می شناسند که تحت پوشش بیمه نیستند را معرفی کنند.
میرزایی خواهان راه اندازی «پایانه صادراتی صنایع دستی و فرش دستباف» در استان البرز با همکاری سایر نهادها شد و اشاره کرد: نخستین پایانه در استان زنجان راه اندازی شد و همانجا پیشنهاد دادیم صنایع دستی نیز به فرش دستباف افزوده شود تا بتوانیم حمایت های خوبی از این دو حوزه داشته باشیم و امیدواریم دومین پایانه در استان البرز راه اندازی شود.
پیشنهادهایی برای کاروانسرای شاه عباسی کرج
مدیرعامل صندوق احیا با اشاره به اینکه یکی از کاربری های اصلی کاروانسرای شاه عباسی کرج می تواند «خانه خلاق صنایع دستی و فرش دستباف» باشد افزود: در این خانه خلاق فقط محصولات دارای مهر اصالت ملی و یونسکو ارائه می شود. این مساله موجب می شود هم هنرمندان، محصولات با کیفیت تولید کنند، هم توریستهای داخلی و خارجی، صنایع دستی و فرض دستباف فاخر استان البرز را در این بنا مشاهده کنند و این کار به رونق اقتصاد آنها نیز کمک می نماید.
حضور استارت آپ ها برای مارکتینگ صنایع دستی
میرزایی یکی از کارکردهای خانه های خلاق را مارکتینگ صنایع دستی و فرش دستباف عنوان نمود و اظهار داشت: با فرایندی که پیش بینی شده، استارتاپ های این حوزه شناسایی و حمایت می شوند تا بحث مارکتینگ هنرمندان صنایع دستی و بافندگان استان را بر عهده داشته باشند و بدین سان نیاز نیست خود هنرمند به دنبال بازاریابی تولیداتش باشد.
او کارکرد بعدی خانه های خلاق را نوآوری دانست و افزود: همچون مشکلات حوزه صنایع دستی عدم تناسب تولیدات با سلیقه ها و نیازهای روز مخاطبان است. بدین سبب باید از دانشجویان و فارغ التحصیلان نخبه و نوآور برای طراحی محصولاتی با کیفیت و متناسب با نیاز روز مخاطبان بهره ببریم.
مخالفت با تبدیل شدن بنای تاریخی به رستوران
میرزایی وجود فضایی برای پذیرایی در این بناها را ناگزیر دانست و اظهار داشت: امروز در تمام گالری ها یا شهرکتاب ها، فضایی برای پذیرایی وجود دارد که هویت آن فضا را به کافه و پاتوق تبدیل نموده است اما کسی ایراد نمی گیرد که چرا اینجا پاتوق و فضای پذیرایی دارد بلکه این اعتقاد وجود دارد که یک پاتوق فرهنگی است که به فضای پذیرایی هم نیاز دارد. او افزود: بارها تاکید کرده ام در تمام بناهای ما حتی در موزه ها، فضای پذیرایی وجود دارد. این کاربری به خودی خود بد نیست اما تبدیل کردن رسالت اصلی یک بنای تاریخی به رستوران نامطلوب است و صددرصد با آن مخالف هستیم.
میرزایی با اشاره به اینکه این خانه های خلاق می تواند مرکز و پایانه صادراتی نیز باشد اظهار داشت: در این فضا می توان زمینه آموزش و مهارت آموزی افراد را تحت نظر اساتید برجسته پیگیری کرد. ضمن اینکه فضایی که در اختیار هنرمندان و اساتید قرار می گیرد به صورت اشتراکی است تا همه از فرصت برابر برای عرضه توانمندی و محصولات خود بهره ببرند.
مدیرعامل صندوق احیا با اشاره به آخرین نشست خود با وزیر محترم وزارت میراث فرهنگی اشاره کرد: در این نشست دکتر مونسان تاکید نمودند در بناهای تاریخی همچون کاروانسرای شاه عباسی کرج، می توان فضای اقامتی نیز تعریف کرد. میرزایی اظهار داشت: بر این اساس قرار شد سه طرح پیشنهادی برای تبدیل این بنای تاریخی به خانه خلاق صنایع دستی و فرش دست بافت، مرکز اقامتی سنتی و مرکزی برای کارهای فرهنگی هنری بررسی شود.
او اشاره کرد: با توجه به این که نوع بهره برداری از این بنا با کاربری تعیین شده متناسب نبوده، روند قانونی لازم در جهت اصلاح بهره برداری بنا با رویکرد فرهنگی طی خواهد شد.
روند مطلوب احیا بناهای تاریخی در دوره جدید صندوق احیا
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی البرز نیز در این دیدار اظهار داشت: قبل از این مشکلاتی در بناهای تاریخی به وجود آمده که امیدواریم با حضور مدیرعامل جدید صندوق احیا که در دوره مدیریتی خود بسیار موفق عمل کرده اند، این مشکلات مرتفع شود.
فریدون محمدی با قدردانی از حساسیت های صندوق احیا برای حفظ بناهای تاریخی در دوره جدید اشاره کرد: در دوران مدیریتی جناب آقای میرزایی اتفاقات خوبی در صندوق احیا رخ داده است و باتوجه به توانمندی مدیر سرمایه گذاری صندوق، با توان بیشتری می توان این مسیر را طی کرد.
او با اشاره به اینکه در یک سال قبل تعداد بناهای واگذار شده و بناهای تعیین تکلیف شده روند بسیار مطلوبی داشته است اظهار داشت: پروسه واگذاری ها از طرف صندوق، مطلوب بوده و منجر به انتخاب سرمایه گذاران دارای صلاحیت گشته است.
نامه نگاری با وزیر میراث فرهنگی
محمدی با ابراز امیدواری نسبت به تعیین تکلیف کاروانسرای شاه عباسی کرج اظهار داشت: باتوجه به ظرفیت های موجود در این بنای تاریخی، تغییر کاربری آن در دست اقدام است.
او اضافه کرد: بر این اساس درصدد جذب مشارکت بخش خصوصی جهت راه اندازی و تغییر کاربری این مجموعه تاریخی با همکاری نهادهای مربوطه و مراجع ذی صلاح هستیم.
او افزود: در این راستا شهرداری کرج برای جابه جایی ایستگاه تاکسی مقابل کاروانسرای شاه عباسی و ایجاد پیاده راه و سنگفرش محوطه پیرامونی بنا اعلام آمادگی کرده و نیز این اداره کل بعنوان نهاد متولی مبادرت به مرمت لطمه های وارده خواهدنمود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی البرز اشاره کرد: طی نامه ای به وزیر محترم میراث فرهنگی از ایشان خواهیم خواست این کاروانسرا با محوریت صندوق احیا به سرمایه گذار واجد صلاحیت واگذار شود.
او با اظهار خرسندی از انتخاب سرمایه گذار ذی صلاح جدید برای بنای شهرستانک اظهار داشت: باتوجه به واگذاری کاخ شهرستانک به سرمایه گذار بومی توانمند، شرایط لازم برای ایجاد زیرساخت های گردشگری، بررسی و این بنای تاریخی، مرمت و بازسازی خواهد شد.


منبع:

1399/10/15
14:23:33
0.0 / 5
1225
تگهای خبر: آموزش , تاریخی , توریست , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۲