BonAir
بن ایر

تشریح۳شاخص شناسایی ساختمان های ناایمن در بازار

تشریح۳شاخص شناسایی ساختمان های ناایمن در بازار

به گزارش بن ایر شهردار منطقه ۱۲ شاخصهای اولویت بندی ساختمان های ناایمن در بازار تهران را شرح داد.


علی محمد سعادتی در گفتگو با ایسنا، در خصوص آخرین وضعیت ایمنی بازار تهران اظهار داشت: پس از وقوع حادثه پلاسکو، حساسیت عمومی بر روی ساختمان ها و محدوده های قدیمی و فرسوده مناطق مختلف تهران همچون منطقه ۱۲ و بویژه بازار تهران که محل رفت و آمد تعداد زیادی از شهروندان بوده و در عین حال دارای بافت فرسوده و ناایمن بود، افزایش یافت.
وی با اشاره به اینکه کارشناسان ایمنی منطقه ۱۲ بازدیدهای زیادی از ساختمان هایی که دارای بیشترین خطرات بوده داشته و آنها را شناسایی نمودند، اظهار داشت: عمده خطرات، ناشی از نوع بهره برداری، نگهداری کالا و اجناس قابل اشتعال و نقص شبکه تاسیساتی بود. بخشی از خطرات هم ناشی از عدم استقامت و ناپایداری ساختمان بود که بر مبنای نوع ناایمنی ساختمان ها، دسته بندی شدند.
شهردار منطقه ۱۲ با تکیه بر اینکه به ساختمان هایی که خطراتشان ناشی از نوع بهره برداری همچون دپوی کالا بود، تذکر دادیم، اضافه کرد: کارشناسان ایمنی منطقه به صورت مداوم، این کاربری ها را رصد می کنند تا مانع از بروز اتفاقات ناگوار شوند.
سعادتی با اشاره به اینکه با کمک سازمان آتش نشانی، دستورالعمل های ایمنی کوتاه و دراز مدت برای واحدهای تجاری پرخطر تدوین شده است، اظهار نمود: بعضی از این دستورالعمل ها موقت بودند اما پیاده سازی بعضی از دستورالعمل ها نیازمند اصلاح دائمی رویه مرسوم در بازار است که طبیعتا اجرای آنها زمان بر خواهد بود.
شهردار منطقه ۱۲ ضمن اشاره به اینکه در کنار تدوین دستورالعمل های اجرایی، به آموزش و افزایش آگاهی کسبه هم توجه شد، اظهار داشت: بر همین مبنا مدیریت مجموعه پاساژها، سرایداران و نگهبانان هر پاساژ مورد آموزش قرار گرفتند تا در صورت بروز هر حادثه و تا رسیدن آتش نشانی و دستگاههای امدادی، خودشان وارد عمل شوند.
وی با تکیه بر اینکه بعضی از ساختمان های ناایمن بازار تهران، مشکلات سازه ای دارند و باید میراث فرهنگی برای مرمت و مقاوم سازی آنها دستورالعمل مشخص تدوین کند، اضافه کرد: این ساختمان ها در دسته بندی های مشخصی قرار گرفته اند و بر چند شاخص استوارند که می توان گفت ما در شناسایی ساختمان های ناایمن به بنا و موقعیت توجه زیادی داشته و همینطور به نوع کالا و اجناس دپو شده در ساختمان ها و خطرآفرینی این کالاها هم توجه کردیم. بعنوان مثال مواد قابل اشتعالی همچون چسب که احتمال حریق آنها زیاد است در اولویت نخست ایمن سازی قرار دارد.
سعادتی اضافه کرد: همینطور تعداد نفرات و شهروندانی که در هر ساعت از این مکان ها استفاده می نمایند و یا وارد آن می شوند هم مورد توجه قرار گرفته و به عبارت دیگر هرچقدر ساختمان ها، مخاطب بیشتری داشته باشند، در اولویت ایمن سازی بالاتری قرار دارند.
شهردار منطقه ۱۲ در تشریح شاخصهای اولویت بندی ساختمان ها برای ایمن سازی اظهار داشت: امکان دسترسی برای امدادرسانی هم یکی از اولویت های ایمن سازی در بازار است بگونه ای که هرچقدر دسترسی به مسیر دشوارتر باشد و امکان تخلیه سریع، کاهش پیدا کند، در اولویت بیشتر امدادرسانی است که بر همین مبنا بیشتر از ۱۰۰ ساختمان در منطقه ۱۲ شناسایی کردیم که احتیاج به اقدام فوری داشتند و در گروه یک اولویت ایمنی قرار گرفتند چونکه می توانستند بستری برای بروز حوادث سهمگین باشند.
وی با تکیه بر اینکه با شناسایی ساختمانهای ناایمن و اولویت بندی آنها، فرآیند ایمن سازی با عنایت به حساسیت اجتماعی که بوجود آمده بود، آغاز شد، اظهار داشت: در این راه اداره برق، آب و گاز همکاری خوبی داشتند و امید است تا هم صنوف و هم مجموعه وزارت کار و ادارات مرتبط آن هم مشارکت جدی تری داشته باشند و کمک کنند که حادثه ای رخ ندهد.
سعادتی در مورد ضرورت مشاکت وزارت کار در ایمن سازی بازار تهران اظهار داشت: ما ساختمان های پرخطر را شناسایی کرده ایم و به آنها اخطار هم داده ایم اما پایبندی به اصول ایمنی احتیاج به حساسیت بهره برداران دارد و ابزار نظارتی آن هم در اختیار وزارت کار است.
شهردار منطقه ۱۲ با تکیه بر اینکه فرسودگی کالبدی و مقاومت بعضی از صنوف کار را کند کرده است، اظهار داشت: حدود ۲۰ درصد از ساختمان هایی که گرفتار خطر فوق العاده بودند، تمهیدات ایمنی برای آنها در نظر گرفته شده است اما برخی مقاومت ها وجود دارد و برخی صنوف به تذکرات توجهی نکرده اند که با کمک مراجع قضائی و اطلاع رسانی به مردم، پیگیری های لازم را انجام داده ایم و موفقیت در این راه در گروی مشارکت و همکاری تمامی دستگاه ها و سازمان های ذی ربط است.




منبع:

1399/11/03
22:30:10
0.0 / 5
1097
تگهای خبر: آموزش , دستگاه , ساختمان , فرهنگ
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴