BonAir
بن ایر

آمادگی سوئیس برای بازگرداندن آثار تاریخی به یغمارفته ایران

آمادگی سوئیس برای بازگرداندن آثار تاریخی به یغمارفته ایران

به گزارش بن ایر رئیس کل موزه ملی ایران یک ماه بعد از بازگشت «آجرهای محوطه قلایچی بوکان» به کشور، از برگزاری نمایشگاهی با همین عنوان در آینده اطلاع داد و سفیر سوئیس هم برای همکاری با ایران در زمینه استرداد دیگر آثار تاریخی به یغمارفته کشورمان اعلام آمادگی کرد.


به گزارش بن ایر به نقل از ایسنا، ۴۹ آجر لعاب دار ۲۸۰۰ ساله و متعلق به محوطه عصرآهن سه در سایت «ماناها» در قلایچی بوکان، حدود یک ماه قبل از سوئیس به ایران بازگردانده شد. آجرها سال ۱۹۹۱ از ایران قاچاق و در بندری در سوئیس توقیف می شود، بعد از آن که تعلق این آثار به ایران تایید می شود، در سال ۲۰۱۶ دادگاهی در سوئیس رأی به استرداد آنها می دهد اما تحریم، بازگشت آجرهای لعابی به خانه را تا واپسین روزهای سال ۲۰۲۰ به عقب می اندازد.
حدود یک ماه بعد از بازگشت این آجرها که در سکوت اتفاق افتاد، جبرییل نوکنده ـ رئیس کل موزه ملی ایران ـ دیداری با سفیر سوئیس در تهران داشت که با قدردانی از این کشور برای همکاری در بازگشت آجرهای محوطه قلایچی بوکان، خاطرنشان کرد: آجرهای بوکان متعلق به ۹۰۰ تا ۷۰۰ قبل از میلاد و متعلق به فرهنگ مانا است و این مبادرت به مفهوم بازگرداندن بخش مهمی از تاریخ کشور ایران به شمار می آید که به حمایت و صیانت بخشی از میراث بشری منجر گردیده است.
او سپس از برگزاری نمایشگاهی با عنوان «آجرهای استردادی محوطه قلایچی بوکان» در موزه ملی ایران در آینده اطلاع داد.
نوکنده ضمن اشاره به فعالیتهای موزه ملی در سطوح داخلی و بین المللی، اظهار نمود: با عنایت به شرایط کرونایی، موزه ها از بستر مجازی با یکدیگر مرتبط هستند و در همین راستا بسیار مشتاقیم تا همکاریهای خویش را با موزه های سوئیس گسترش دهیم، همانند گذشته که نمایشگاه «هفت هزار سال هنر ایران» در سوئیس برگزار شد.
رئیس موزه ملی همینطور سفیر سوئیس در ایران را به شرکت در جشنواره مجازی اقوام ایرانی استان گلستان دعوت کرد تا فرهنگ محلی مناطق مختلف سوئیس در این رویداد فرهنگی معرفی شود.
مارکوس لایتنر ـ سفیر سوئیس در ایران ـ هم بازگشایی موزه ها را بعد از یک دوره تعطیلی ناشی از همه گیری کرونا تبریک گفت و بازگشت مجموعه آجرهای قلایچی بوکان را مایه مباهات و خرسندی کشورش دانست و اظهار نمود: این رخداد برای من و کشورم بسیار مهم و رضایت بخش است؛ چون که بر این باوریم نگهداری آثار تاریخی ـ فرهنگی قاچاق و سرقتی در کشور سوئیس جایگاهی ندارد.
او ضمن اشاره به تصمیم موزه ملی برای برگزاری نمایشگاه «آجرهای استردادی محوطه قلایچی بوکان»، اظهار داشت: فرصت مناسبی است تا مردم از نزدیک این دستاورد بزرگ فرهنگی را بازدید کرده و سفارت سوئیس در تهران از برگزاری این رویداد مهم حمایت خواهد نمود.
لایتنر از پیشنهاد گسترش روابط و همکاریهای موزه ای ایران و سوئیس استقبال کرد و اضافه کرد: برای نقش موزه ها در تأمین صلح جهانی ارزش بسیاری قائلیم و سفارت سوئیس در فراهم کردن شرایط لازم برای توسعه روابط و همکاری موزه های دو کشور تلاش ویژه ای خواهد داشت.
سفیر سوئیس با بیان اینکه داوطلب ادامه فعالیت برای بازگشت آثار به یغمارفته تاریخی و فرهنگی ایران است، اظهار داشت: برای شناسایی و بازگشت موارد مشابه محموله قلایچی بوکان از هیچ کوششی دریغ نخواهیم کرد.
حمید وکیل باشی ـ مدیر موزه آبگینه و سفالینه های ایران ـ هم در این دیدار، آمادگی خویش را برای همکاریهای مشترک موزه ای با همتایانش در سوئیس اعلام نمود. سفیر سوئیس هم این موزه را یکی از زیباترین بناهای ایرانی دانست.




منبع:

1399/11/09
20:48:29
0.0 / 5
1052
تگهای خبر: آثار تاریخی , تاریخی , شركت , فرهنگ
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳