BonAir
بن ایر

میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته

حضور ایران در فیتور اسپانیا، آثاری كه امسال جهانی می شوند

حضور ایران در فیتور اسپانیا، آثاری كه امسال جهانی می شوند

بن ایر: برگزاری پاویون ایران در نمایبشگاه گردشگری فیتور اسپانیا، افتتاح موزه پاكستان، حضور چینی ها در ایران برای معرفی جاذبه ها به مردم چین همچون خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.



به گزارش بن ایر به نقل از مهر، در این هفته علی اصغر مونسان رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، به منظور شركت در سی و نهمین دوره نمایشگاه گردشگری فیتور اسپانیا، عازم مادرید شد.
ملاقات با دبیركل سازمان جهانی گردشگری، دیدار با وزیر صنعت، تجارت و گردشگری اسپانیا، نشست با رئیس شورای میراث ملی اسپانیا و دیدار با رئیس موزه دیرینه شناسی آلیكانته (ایالت والنسیا) از برنامه های مونسان در مسافرت به اسپانیا است.
نمایشگاه فیتور مادرید كه تا ۷ بهمن (۲۷ ژانویه) دایر است، بعنوان یكی از نمایشگاه های مهم صنعت گردشگری جهان در مساحتی به وسعت ۶۷ هزار و ۵۰۰ مترمربع كه نسبت به سال قبل ۲.۵ درصد افزایش یافته و با حضور ۱۰ هزار و ۴۸۵ شركت از ۱۶۵ كشور جهان برگزار می گردد.
موزه ای برای پاكستان در مشهد افتتاح شد
در این هفته ابوالفضل مكرمی فر مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی از افتتاح موزه پاكستان در مشهد با مشاركت این اداره كل اطلاع داد و اظهار داشت: این موزه با حضور محمود بخاری سركنسول پاكستان درمشهد، سفیرپاكستان در ایران، مدیران كل و مسئولان استانی در كنسول گری پاكستان راه اندازی شد. دراین موزه آثار تاریخی فرهنگی موجود در محل كنسولگری از ابتدا تا كنون شامل دستگاههای قدیمی تایپ، ظروف آشپزخانه، عكس و تصاویر قدیمی از مقامات و دیپلمات های كنسولگری، اسناد، نخستین در قدیمی چوبی كنسولگری و... و. به نمایش گذاشته شده است.
مكرمی فر خاطرنشان كرد: برپایه برنامه ریزی و جلسات مشتركی بین این اداره كل میراث فرهنگی استان و سركنسول پاكستان برخی از اشیای تاریخی خراسان به امانت در اختیار این موزه قرار گیرد و هم چنین اشیای تاریخی پاكستان كه در گذشته جزو حوزه ی جغرافیای تاریخی خراسان بزرگ محسوب می شده است، در موزه خراسان بزرگ به نمایش گذاشته شود.
چینی ها كتاب حافظ را كنار نوزادشان می گذارند
گروهی از فعالان كشور چین همچون یكی از مجری های معروف این كشور به همراه تاریخدان، مسئول انتشارات و فعالان فرهنگی كشور چین بعد از ۸ روز سفر و بازدید از جاذبه های تاریخی شهرهای شیراز، اصفهان، تهران، یزد و كاشان عصر روز گذشته قبل از برگشت به كشورشان، با دلاور بزرگ نیا مدیركل میراث فرهنگی استان تهران دیدار و گفتگو داشتند. سفر این افراد به ایران با همكاری رایزن فرهنگی ایران در چین و نماینده اطلاع رسانی گردشگری ایران در چین انجام شده بود.
مرتضی طالع ماسوله مشاور مدیركل میراث فرهنگی استان تهران در این برنامه اظهار داشت: ما همیشه با عینك دیگری به چینی ها نگاه می كنیم؛ نه آن چیزی كه دیگران می گویند. پدران شما هم با عینك اصلی به ما می نگریستند. ما آثاری را در چین و شما هم آثاری را در ایران به جا گذاشته اید. ما هر روز آثاری كه متعلق به شما است را در ایران توسعه می دهیم. تا جایی پیش رفته ایم كه یكی از هنرهای بنیادی ما شده است. این هنر همان نگارگری است كه از چین در ایران به جا گذاشته شده است ولی هنری كه ما از ایران در چین به جا گذاشته ایم، روز به روز بیشتر از بین می رود. این هنر همان اشعار حافظ است. هنوز در بعضی از روستاهای منطقه سین كیانگ چین وقتی كودكی متولد می شود، كسانی هستند كه كتاب حافظ را در كنار قنداق كودك می گذارند. شما اگر می خواهید ایران را معرفی كنید، با این نگاه بپردازید.
پیشنهاد چینی ها برای گردشگری ایران
در این نشست تیان ین پینگ مسئول یك مؤسسه فرهنگی، مجری چین و مشاور وزارت گردشگری این كشور بیان كرد: برگزاری كنفرانس های فرهنگی و تاریخی در بین جوانان، یكی از طریق های انعكاس مطالب درباره این كشور است. حتی می توان آیتم هایی را مشخص كرد و اظهار داشت كه دو كشور در حوزه موسیقی یا فیلم با یكدیگر كار كنند. ما باید به جوانان خوراك لازم را بدهیم تا درباره ایران اطلاعات لازم را به دست بیاورند. پیشنهادمان هم این است كه دانشگاه های چین با دانشگاه های ایران تبادل اطلاعات داشته باشند؛ بویژه در حوزه جوانان.
مشاور وزارت گردشگری چین اظهار داشت: در سفرم به این كشور، از بازارهای مختلفی دیدن كردم. در كنار هر سایت گردشگری، حجره های مختلفی به فروش محصولات می پرداختند ولی این محصولات تنوع كمی داشتند و نماد محصول ایرانی نبودند. من نمی دانستم باید چه چیزی را بعنوان سوغات بگیرم. ایران برای خودش بسته معرفی مناسبی ندارد.
این مجری شبكه فونیكس چین بیان كرد: در چین برخی اوقات یك شعر حماسی می تواند تا ۱۳ درصد افزایش توریست را برای یك شهر به ارمغان بیاورد و بدین ترتیب با یك شعر، آن شهر را معرفی نماید. ایران در منظر چینی ها، كشور شجاعی است ولی داستان های كمی از آن در دنیا انتشار یافته است كه بتواند به واسطه آن، توریست جذب نماید. نباید چینی ها فكر كنند كه وقتی به ایران می آیند، سفر پرریسكی دارند، بلكه باید برعكس این تفكر وجود داشته باشد ازاین رو می بایست این تفكر را به آنها معرفی نماییم.
اثر تاریخی و طبیعی ایران جهانی می شوند
فرهاد نظری مدیركل دفتر ثبت آثار تاریخی و طبیعی ایران اظهار داشت: برای سال ۲۰۱۹ پرونده جنگل های هیركانی در اجلاس میراث طبیعی یونسكو كه در شهر باكوی اذربایجان برپا می شود، عرضه خواهد شد تا بعد از ارزیابی كارشناسان در لیست جهانی ثبت گردد.
نظری اظهار داشت: پرونده شیوه و هنر ساختن و نواختن دو تار هم در كمیته میراث ناملموس یونسكو كه آذرماه در كلمبیا برپا خواهد شد، مورد بررسی قرار می گیرد تا بعنوان میراث ناملموس ایران به ثبت جهانی برسد. این پرونده هم در اختیار بهروز وجدانی از پژوهشگران موسیقی قرار گرفته است.
نظری همینطور درباره پرونده هایی كه مقرر است در سال ۲۰۲۰ به یونسكو ارسال شود هم بیان كرد: پرونده راه آهن شمال به جنوب برای سال بعد عرضه خواهد شد. برای حوزه میراث ناملموس هم چند پرونده را در دست بررسی داریم. البته در این حوزه سهمیه نداریم چون یك سال در بین باید پرونده میراث ناملموس ارسال شود، ولی می خواهیم از فرصت پرونده مشترك استفاده نماییم.

1397/11/05
19:40:47
5.0 / 5
4338
تگهای خبر: آثار تاریخی , تاریخی , توریست , سفر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲